Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Силвия Бадънкова: “Политиците трябва да прогледнат за това, че младите хора са бъдещето на нацията!”
Десислава Бакърджиева - 16 Февруари 2005

     Силвия Бадънкова е народен представител, член на Национално Движение Симеон Втори от 19 януари 2005 г. Избирателният й район е Габрово.
     Силвия Бадънкова е на 30 години, завършила е италианска филология. Работил е в частни търговски фирми, българо-италиански и български. От пет години работи във филмова къща “Радиовижън плюс”, с основна дейност филмо-производство и филмо-услуги. Омъжена е и има син на две години, който се казва Калоян.


Силвия Бадънкова: “Младите хора са бъдещето на нацията!”
     - Как се чувствате в Народното събрание? Трудно ли е да си политик?

     - Все още ми е трудно да се адаптирам към обстановката, все пак е изминало съвсем кратко време, откакто съм в Парламента. Освен това трябва да отбележа, че първите дни от работата ми в Народното събрание съвпаднаха с безспорно важни моменти от политическия живот в страната: отстраняването на проф. Герджиков от поста Председател, както и гласуването на вот на недоверие към правителството.

     - Какво лично Вие искате да промените в оставащото време до изборите?

     - Аз лично не виждам какво мога да променя в оставащото време до изборите, тъй като то е прекалено малко. Всъщност сферата, в която аз работя е културата, иска ми се в тази област да насоча усилията си. След като, разбира се, успея да се запозная с всичко, което е направено до момента.

     - Как според Вас се справи с управлението през изминалите 4 години НДСВ?

     - Мисля, че управлението беше успешно. Аз самата се реших да имам дете през този период. Това направиха и доста от моите приятели, защото вече може да се каже, че бъдещето е предвидимо. Смятам, че това е показателят, по който може да се съди дали действително една политическа сила се е справила със задачата си.

     - За какво трябва да “прогледнат” българските политици?

     - За това, че наистина младите хора са бъдещето на нацията. За съжаление моето поколение липсва на България. Когато бях на 15-16 години, аз не усетих вълната от млади хора, които по това време емигрираха от България. Когато обаче моите връстници започнаха да напускат страната, ми стана някак страшно. Аз останах тук, може би и защото ми липсваше смелост да направя противното. Сега не съжалявам за избора, който направих навремето.

     - Ще участвате ли в предстоящите избори и какви са според Вас шансовете на НДСВ?

     - Лично за себе си не мога да кажа дали ще участвам в следващите избори, защото това е въпрос, който тепърва трябва да реша. Мисля че ако НДСВ продължи политиката си, която води досега, шансовете на партията са големи и ще има успех на предстоящите избори.


“Първите дни от работата ми в Народното събрание съвпаднаха с безспорно важни моменти от политическия живот в страната!”
     - Какво обичате да правите в свободното си време?

     - В свободното си време обичам да чета, но, за съжаление, напоследък нямам възможност да отделям толкова време на това, колкото и да ми се иска. Имам малко дете, което поглъща основно времето ми и не ми позволява да се занимавам с нищо друго, освен с него. Успоредно с това трябва да кажа, че отглеждането на моя син ми доставя неописуемо удоволствие. Съзнанието, че на мен е дадена възможността да създам и възпитам човек, ме кара да се чувствам горда и безкрайно благодарна.
     А когато все пак реша, че мога да помисля и за себе си, ходя на театър. Обичам да се наслаждавам на прекрасната игра на нашите актьори, на оригиналните хрумвания на режисьорите, на добрата работа на сценографите. И ако ми позволите, бих искала да се обърна към вашите читатели: “Гледайте българско кино!” То е стойностно и със сигурност няма да останете с усещането, че сте похарчили парите си напразно. Малко е тъжно, че нови български филми получават признание и печелят награди в чужбина, а в България на премиерата им присъстват не повече от 20 души.

     - На какво смятате, че се дължи насилието сред децата в последно време?

     - Семейната среда е тази, която изгражда характера, формира личността. Смятам, че насилието сред децата е породено главно от факта, че родителите нямат време да обръщат внимание на децата си, забързани в ежедневието те почти не разговарят с тях, не ги познават. Освен всичко друго и филмите, които са изпълнени с насилие, и те оказват голямо влияние върху децата. Поне така твърдят психолозите и мисля че са прави. Родителите са основният фактор, който трябва да изиграе роля в този случай.

     - Кое бе най-голямото предизвикателство за Вас?

     - Да стана майка. Определено това беше най-голямото предизвикателство за мен. Дълго време не се решавах на тази стъпка, тъй като ми липсваше смелост да поема такава голяма отговорност. Сега мисля, че не се справям зле, не знам може би е рано да се каже. Времето ще покаже дали усилията ми ще дадат добър резултат.

     - Лесно ли правите компромиси и в името на какво?

     - Зависи за какво се отнасят тези компромиси. Не мисля, че е трудно човек да направи компромис, стига да е убеден, че е необходимо и е абсолютно наложително за довеждането до успешен край на дадено начинание.

     - Какво Ви е пречило и какво Ви е помагало най-много в живота?

     - В еднаква степен са ми пречили и са ми помагали моите инат и упоритост.

     - Мислите ли, че интернет медиите имат бъдеще?.

     - Аз лично се информирам изцяло от интернет медиите. Бъдещето е в тях.

     - За какво мечтаете?

     - Мечтая и се надявам аз и моето семейство да бъдем здрави преди всичко. Оттам нататък успехите предполагам ще дойдат сами.

     - Трите най-важни неща за вас?

     - Това, което пожелавам както на всички, така и на себе си - здраве, късмет и благополучие!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

crazy
10 Mar, 2005 | 16:05

??? - Glupak s glavno G.

???
20 Feb, 2005 | 11:54

Всяко разделяне на хората на млади и стари е вид дискриминация, която е противоконституционна. Искам този политик да отговаря за тези свои приказки! Или държавен съд, или да ми я дадат на мене аз да я съдя и аз да изпълня присъдата!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.