Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Миро от “На кафе”: “Негативните мнения към “Биг Брадър” се дължат на факта, че българският ефир е скован!”
Десислава Бакърджиева - 8 Декември 2004

     Миро, познат на публиката от предаването “На кафе” по Нова телевизия, е завършил специалност “актьорско майсторство” във ВИТИЗ. Признава, че е голям ценител на театралното изкуство, би искал да се занимава и с кино. Организира повечето от предаванията на СИА, в екипа на “На кафе” е от 2003 г. Миро обича динамичното ежедневие, животът за него е импровизация.


“Можеш да представиш нещата по един или друг начин, но важното е да ги представиш истински!”
     - Разкажи повече за себе си.

     - Актьор съм, винаги много ми се е играело. Обичам да играя, но всичко свързано с театъра е адски времеемко. Нещата, които правим, не са кой знае колко, а времето, което отделяме за тях, е много. Това ми действа подтискащо.
     Много обичам театъра и съм голям ценител на това изкуство. Иначе работих със “Стани богат” от първото предаване в Румъния, там бяхме около една година, след което дойдохме в България. Когато започна играта “Семейни войни”, в нея също бях организатор. Надъхвах семействата и други неща. “Столът” също беше много гот предаване и много интересно за организация. След това излезе играта “Лесни пари” и започнах да я водя, по-късно тя беше спряна и се прехвърлих при Гала в предаването “На кафе”, но не съм спирал да работя за СИА и винаги съм бил дясната ръка на Ники Кънчев.

     - Как се работи с Гала?

     - Гала е един много позитивен човек и даже понякога имам чувството, че това й пречи. Винаги, когато съм я гледал на екран, преди да вляза в екипа на предаването “На кафе”, си мислех, че тя е изкуствена. Чудех се как може постоянно да е усмихната и да й е весело. Когато я видиш на живо обаче, Гала е точно такава като излъчване.
     Много лесно се работи с нея, защото тя има много отворено мислене. Може би срещите й с много хора са я накарали да гледа на живота по много различни начини. Бих казал, че Гала е рядко интелигента жена, единственият човек, който може да се справи с три часа ефир всеки ден. Жените на нейната възраст отдавна са намерили някаква формула за живота и са много по-улегнали. А тя е много будна, като 25-годишно момиче, което тепърва иска да пробие.


“Това, което ми харесва в телевизията е, че всичко е някак си по-синтезирано!”
     - Какво ти харесва в работата в телевизията?

     - Това, което ми харесва в телевизията е, че всичко е някак си по-синтезирано. Можеш да представиш нещата по един или друг начин, но важното е да ги представиш истински. Зрителят не е глупав, той се радва на телевизията, може би несъзнателно, защото вижда, че там се случва нещо. Видяното той пречупва през собствената си призма и оценява дали е истинско или не.

     - Има ли нещо, което да не харесваш в “Биг Брадър”?

     - Не, всички в момента гледат “Биг Брадър”, но много малко могат да си дадат сметка защо го правят. Дали ще гледа нов филм или ще прочете книга, каквото и да е, зрителят изживява себе си чрез героя Рамбо или като по-умния от “Стани богат”. Може да кажеш в “Биг Брадър”, че някой е тъпак, защото псува и т.н., но ако погледнеш себе си и ти имаш същото ежедневие, водиш разговори също като техните и темите, които ги вълнуват тях, вълнуват всъщност теб.


“Гала е рядко интелигента жена, единственият човек, който може да се справи с три часа ефир всеки ден!”
     - Тогава на какво се дължат негативните мнения към предаването?

     - Негативните мнения към “Биг Брадър” са основани на факта, че българският ефир е скован. “Стани богат” върви в Англия от 1998 г. например, а тук тръгна доста по-късно, защото сме адски по-назад с всичко. Ако ние нямаме потребност като зрители от подобни неща, поне няма нищо лошо да видим какво представляват. Високият рейтинг идва не когато кажеш да се гледа някой канал, а когато си докоснал зрителя, когато си го жегнал.
     “Биг Брадър” разчупва българския ефир. Вече са правени всякакви игри и шоупрограми, като започнеш от “Невада”, минеш през “Стани богати” и стигнеш до “Шоуто на Слави”. Затова едно такова реалити шоу страхотно се вписва в българския ефир. Може следващото да е неуспешно, но “Биг Брадър” идва точно навреме.

     - Какъв човек е Миро извън телевизията?

     - Аз не се олицетворявам като водещ. В началото втренчените погледи на хората по улицата ме подтискаха, после си дадох вътрешно кураж и си казах: “Браво, Миро, този те гледа, тази също!”
     Готиното на живота е, че колкото и да е гаден, той е винаги по-голям от собствените ти мечти. Винаги може да изскочи нещо, ако си достатъчно кадърен, достатъчно в час, стъпил здраво на земята, концентриран и с идеи.

     - Какво се случва в свободното ти време?

     - Излизам относително малко, играя тенис на маса и на корт, обичам да играя малко футбол. Голям геймър съм, играя на стратегически игри. От малък свиря на китара, но нямам амбиции да стана китарист. Обичам да пея, така се отпускам. Обичам много гаджето си, обожавам да прекарвам повече време с нея.


Адреналинът ми може да се покачи от смело заявена искреност, независимо дали ще е от приятел, колега или любим човек!”
     - Какво може да покачи адреналина ти?

     - Адреналинът ми може да се покачи от смело заявена искреност, независимо дали ще е от приятел, колега или любим човек. Това е рядко явление, но е много ценно нещо да заявиш смело своя слабост, да се извиниш по някакъв начин. Подобно нещо може много да ме развълнува.

     - Лесно ли прощаваш, има ли нещо, което не би простил?

     - Мисля че прощавам лесно, не затварям врати зад себе си, не съм твърде дълго на тази земя и нямам милион приятели, за да кажа на някого: “Повече не!” Както в “Биг Брадър” номинираните оценяват мисията на останалите в къщата, така е и в живота. Не знаеш, ако нагрубиш или се отнесеш зле с някого, дали няма да ти се върне и да се случи същото и на теб. Винаги се опитвам да погледна и от другата страна. Човекът срещу теб има сърце, амбиции и желания, които не са невероятни, но ако нещо ме засегне дълбоко, тогава се чувствам безсилен да се опитвам да го оправдавам и опрощавам. Но това е рядко!

     - Любима мисъл?

     - Има една на Роберто Бенини: “Лошото на жените е, че никога не са достатъчно!”


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.