Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Владислав Петров: “Любовта към танца е вечна!”
Десислава Бакърджиева - 4 Ноември 2004

     Клуб за ирландски танци ”Келтски ритми” е създаден преди повече от две години от Владислав Петров. Към клуба има организирани танцова трупа, школа за начинаещи и детска трупа.
     Клуб за ирландски танци ”Келтски ритми” подготовя самостоятелен спектакъл “История”. Програмата на спектакъла включва: 11 танца, автентична ирландска музика, изпълнена на живо, както и исторически кадри за Ирландия и келтския народ, разказващи за живота, обичаите, митовете и войните на древните келти.
     Гости на спектакъла са: акустично трио Люба, Домби и Ален, групата на Андрей Баташов с откъси от “Ритъм”, балет “Blue”. Сценарист, режисьор, хореограф и солист е Владислав Петров.



Владислав Петров: “Към ирландските танци ме привлече динамиката и красотата им!”
     - Разкажете повече за себе си.

     - Казвам се Владислав Петров и съм на 23 години. Роден съм в град Тюмен в Северна Русия. Майка ми е украинка, а баща ми българин. Имам брат на 18 г. Израснах в Плевен. Там завърших езикова гимназия с профил руски и английски език, а след това и “Национална спортна академия” в София. Занимавам се с ирландски танци от 3 години и съм създател на първия клуб за ирландски танци в България “Келтски ритми”.

     - Какво Ви привлече именно към ирландските танци?

     - Към ирландските танци ме привлече динамиката и красотата им. Музиката е много увлекателна, а синхронът, който се демонстрира в танца, е нещо наистина впечатляващо. Стъпките са сложни и се изпълняват на голяма скорост. Такова нещо няма при другите видове танци.

     - Има ли интерес към тях сред младите хора?

     - Да, има голям интерес и не само сред младите. В школата на “Келтски ритми” има 30-40 танцьора и всеки ден се обаждат още желаещи да се запишат. Има и хора над 30 години, които се интересуват, а в детската школа има деца по на 10 годинки.

     - Кое бе най-голямото предизвикателство при подготвянето на спектакъл “История”?

     - При подготовката на такъв сериозен проект като “История” несъмнено има много предизвикателства, особено когато всичко трябва да се върши от един човек. Много е трудно, защото за такова нещо се изисква цял екип. Организацията трябва да е на високо ниво, а и трябва да успееш да задържиш и обучиш добре танцьорите. Финансовата страна също е сред предизвикателствата. Трудно се намират спонсори.


“Устремът за успех ме зарежда с енергия!”
     - Кое Ви зарежда с енергия?

     - Мисълта и устрема за успех. Зареждам се с енергия и от отношението на приятелите и хората, с които се запознавам.

     - Кое оценявате като най-голям успех за клуб “Келтски ритми”?

     - Това, че клубът успя да се развие за много кратко време и е на път да реализира сериозен проект. Екипът от танцьори е добър и отношението е позитивно.

     - Имате ли любима мисъл?

     - “Това, което си мислиш, че е непостижимо и невъзможно, се постига най-лесно. Всеки път, когато ти казват че това, към което се стремиш, не може да бъде направено, тогава си най-близо до реализирането му. Няма невъзможни неща. Следвай мечтите си.”
     Майкъл Флетли

     - Какво послание носи за публиката спектакъл “История”?

     - Спектакълът не носи точно определено послание. Всеки зрител може да намери нещо за себе си и да вложи свое виждане върху “История”. Той по-скоро е образователен. Показва моменти от историята на древните келти и ирландския народ, свързани с обичаи, ритуали, божества, любов и войните, който са водени.

     - Кое Ви мотивира да продължавате напред?

     - Мисълта, че към това, което правя, има интерес – това ме прави щастлив.


“Клубът успя да се развие за много кратко време и е на път да реализира сериозен проект!”
     - Най-голямато предизвикателство при създаването на клуб “Келтски ритми”?

     - Регистрациите и техническите проблеми.

     - Трите най-важни неща за вас?

     - Семейството, ирландските танци и приятелите.

     - Кои са най-престижните награди, които е получавала трупата Ви?

     - Признанието и възхищението на публиката на изяви. Първи места от конкурси за танци.

     - Какво пожелавате на младите хора?

     - Да имат цели в живота и винаги да слушат родителите и инстинктите си. Да не се замесват в глупости.

     - Какво искате да се промени в България?

     - Всичко!

     - Магия ли е танца?

     - Определено. И то много силна. Това е нещо, което може да промени живота ти. Любовта към танца е вечна.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

пати
03 Mar, 2007 | 19:16

Статията и коментарите са много хубави.Наскоро се запалих по ирландските танци и си търся курсове.Няма да се откажа поне засега.Танцът е магия.Когато танцуваш просто не мислиш,усещаш че се изпълваш с щатие и любов.Затова ще пожелая на страстните почитатели на танците-не спирайте да танцувате,зада не загубите магията.

blue
29 Nov, 2004 | 19:29

tancut kato smehut sa izraz na dushevnostta ni, kogato tancuvame sme krilata na pticata, koyato ne iska da bude samo polet-ne samo chast ot pogleda ni, a da privlicha s razmaha si tova, koeto ni pravi neramkirani, neogranicheni i otdadeni na pulsaciyata na surcata ni...

Join
19 Nov, 2004 | 22:48

Мечтите и желанията...това е всичко, това е онази така искрящо, туптяща, пулсираща мисъл, която не ти дава покой денем и нощем и която те крепи докато си жив, докато не осъществиш идеалите на своя живот...
Ние хората сме креативни същества, търсим знания и постижения непрестанно, реализираме една мечта и се хвърляме в краката на друга...и така търсим познанието и желаем хармонията...
Хармонията...красотата, нежността, силата, любовта...всичко това и още хиляди чувства, които не могат да се опишат...Да...те заливат тялото във вихара на танца докато не те оставят бездиханен...те изпълват съзнанието и разкъсват душата на билиарди парченца, запращайки я на най- невероятните места, из най- желаните кътчета;опияняват сърцето и изъплват дробовете със сладкия си аромат...Нима това би било възможно, ако не бе езикът на тялото, ако не бе танцът на вечността!?!!!...

Join
19 Nov, 2004 | 22:31

Мислите и мечтите на хората са преплетени с онези силни желания проникващи в цялото тяло и докарващи ни често до лудост...Каква е цената на това да бъдеш себе си и да изживееш еуфорията от една сбъдната мечта, ако не се реализираш чрез танца...Той е всичко...той е навсякъде...Какво по- неземно от това именно мечтата ти да е свързана с танца, а той да ти дава неизмерими свободи...падат ограниченията и задръжките...просто се отдаваш на полета на своята душа...и танцуваш...и танцуваш, а когато краката ти се изморят, продължаваш да танцуваш, просто защото сърцето ти не ти позволява да спреш...
Пречистване, еуфория, любов, себеотрицание...едни от хилядите неща, с които те дарява насладата от гъвкавостта, движенията на тялото...


Lea
19 Nov, 2004 | 00:25

Tancut i muzikata karat vseki koito se e dokosnal do tqh da progledne,razkrivat mu novi horizonti,kogato tancuva irlandski tanci toi e v edin zemen rai.....Chuvstvata i emociite koito edno dvijenie ili nota mogat da predizvikat sa neopisuemi....trudno e da zadurjish vsi4ki tezi emocii v sebe si,bez da gi izlee6 v dvijeniq...
tancut e vuzduh,slunce i jivot!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.