Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Роси Ангелова: “В телевизията адреналинът е най-много!”
Десислава Бакърджиева - 2 Ноември 2004

      Роси Ангелова работи в национална телевизия “Евроком-България” от четири години. Започва като репортер в предаването “Колаж” и студентското предаване “Вива Академика”, след което създават с Владислав Севов и Стоян Терзиев предаването “Търси се”. В детското предаване “Гоцомецания” е също от четири години. Още от първото издание на сутрешния блок “Първа смяна” е негов организатор и репортер.


Роси Ангелова: “В телевизията е много важно да изградиш свой медиен образ и оригинално присъствие на екрана!”
     - Разкажи на нашите читатели повече за себе си. С какво се занимаваше преди да започнеш работа в телевизия “Евроком-България”?

      - Завършила съм ПУ “Паисий Хилендарски”, специалност “Биология и химия”, а след това и в Свободния факултет, специалност “Журналистика”. В момента продължавам обучението си с магистратура по английска филология. На 17 годишна възраст имах възможност да проследя работния процес в радиото. Тогаво се запознах с Петър Краевски и той ме насърчи да продължа да се занимавам с журналистика. Освен това съм била сътрудник във няколко печатни издания - “Арт клуб”, след това в бившия вестник “Вести”, “24 часа”. Имам публикации /епиграми, миниатюри/ и в някои сатирични издания.
     От четири години работя в национална телевизия “Евроком-България”. Започнах като репортер в предаването “Колаж” и студентското предаване “ Вива Академика”, след което създадохме с Владислав Севов предаването “Търси се”. В детското предаване “Гоцомецания” съм също от четири години. Още от първото издание на сутрешния блок “Първа смяна” съм негов организатор и репортер.
      Документалните филми са голяма моя страст. Аз съм един от сценаристите на филма “Съединението през чужди очи”-това са първите ми стъпки в това изкуство. Вторият филм разказва за дейността на БЧК, а третият, който бе и най-сложен, е документалният филм за село Добралък - “Дърво с корени”. Той бе представен тази година на международния фестивал “Златната ракла”. Смятам, че който го е гледал, е останал доволен. Имам идеи за още два филма и в момента работя над сценариите им.

     - Кое те впечатли най-много при заснемането на филма в село Добралък?

      - Начинът, по който живеят хората там. В Добралък българският дух е все още жив, макар че вече няма училище и млади хора. Във филма се опитваме да покажем българщината, която някак си се е съхранила в това малко селце. Хората се борят с трудностите. Трябва да има повече филми за такива малки села, където живеят изключително интересни хора и има прекрасни обичаи.
      Аз имам дълбока връзка със село Добралък, защото мои роднини живеят там. Това ми помогна при създаването на филма, тъй като можех по-лесно да предам атмосферата и отношенията между хората.
      Не само Родопите, цялата ни страна е много красива. Затова всяко кътче на България заслужава да му се обърне внимание.


Роси с актрисата Кимбърли Браун на фестивала “Златната ракла”.
     - Разкажи какво точно се случи на “Златната ракла”?

      - В деня, в който се представяха филми на пловдивските телевизии “Евроком-България” показа три свои продукции. За голяма моя радост и на колежката ми Пепа Кошишка, един от представените филми бе “Дърво с корени”. Другите два бяха “Жадни за капка вода” и епизод от детската поредица “Лека нощ, дечица!”. На “Златната ракла” документалният филм за село Добралък бе официално показан и хората го харесаха много.
      29-тото издание на фестивала бе много вълнуващо за мен. Не само заради “Дърво с корени”, но там успях да се срещна и с доста интересни хора. Запознах се с много наши артисти, а също и със звездите от сериала “Дързост и красота”. Това са Даниел МакВикър и Кимбърли Браун. Те изпълняват ролите на Кларк и Шийла. С тях поговорихме доста, сякаш се познавахме от години. Дори се снимахме за спомен и планирахме интервю в бъдеще.

     - Какви са тези световноизвестни актьори извън екрана, какво те впечатли в тях?

      - Те са съвсем земни хора. Имаха много приятелско отношение към всички и с усмивка раздаваха непрекъснато автографи на феновете си. Няма нищо общо между Шийла и Кимбърли Браун. Понякога много хора се отнасят негативно към актьора, защото го свързват с образа, който той пресъздава на екрана. Но в случая това са две различни жени! Кимбърли говори доста за това на фестивала.
      Има какво да научим от такива хора. Добре е да ни гостуват по-често, за да опознаят нашата култура и да обменят опит с нашите артисти.


По време на интервю с фронтмена на “СУПЕРМАКС” Курт Хауенщайн.
     - Какво е различното на телевизията от другите медии, по-специални умения ли се изискват за телевизионния журналист?

      - След като успях да опозная работата в различните медии, осъзнах няколко важни неща за мен. В телевизията е много важно да изградиш свой медиен образ и оригинално присъствие на екрана. В радиото нямаме представа как изглежда водещият, там е от значение как той ще поднесе информацията. На мен ми харесва най-вече да работя в телевизия. Адреналинът е най-много, а аз самата съм почитател на предаванията на живо. Ако предаването се записва предварително можеш да направиш колкото искаш дубли и накрая да покажеш най-доброто. Когато си на живо, ти се мобилизираш, защото знаеш, че нямаш право на грешки и повторения. Много важен е директният контанкт със зрителите. Усещането да се докоснеш до аудиторията – това е нещо неповторимо.

     - Какво смяташ за този бум на насилие сред децата, на който сме свидетели?

      - Те са жертви на времето, в което живеем. Много родители не се интересуват какво правят и къде ходят децата им. Те не са свикнали да говорят свободно с родителите си на всякакви теми, не могат напълно да им се доверят. За мен най-добрите приятели на децата трябва да са родителите. Покрай "Гоцомецания", непрекъснато се срещам с много деца. Съветвам всички тях, когато имат трудни моменти да споделят проблемите със семейството си. Родителите пък трябва да им обръщат голямо внимание, особено в годините на пубертета, когато тийнейджърите се срещат с истинския живот. Свидетели сме на кражби и убийства, времето е такова, а това няма как да не окаже влияние и върху подрастващите.

     - На какво ниво е българската журналистика според теб?

      - Основни показатели за нивото на журналистиката са нейната обективност и актуалност. Затова човек трябва да пише и показва това, което настина вижда. Да не украсява или преправя нещата, а да разкрива живота такъв, какъвто е!


“Пожелавам си здраве и още успехи в работата и живота!”
     - Кои са трите най-важни неща в живота ти?

      - Семейството, работата и приятелите. Обичам работата си. Тя е изключтелно интересна. Приемам я като време, в което си почивам. Приятелите, на които човек може да разчита по всяко време, семейството-това са наистина най-важните неща за мен!

     - Какво правиш в свободното си време?

      - Музиката е неизменен спътник в живота ми. Например, когато се прибера вкъщи, обикновено си включвам радиото. А вечер, преди да заспя, се отпускам с някаква нежна музика. Обичам да ходя на купони, в клубове, да пея. Има и моменти, в които рисувам. В близко бъдеще имам идея да напиша роман. Това обаче изисква време и търпение, затова засега се задоволявам да пиша само текстове на песни. Може пък и от тях да излезе нещо.

     - Имаш ли любима мисъл?

     - “Уважавай себе си, уважавай и другите!”

     - За какво мечтаеш?

      - Мечтая си само за хубави неща, които вярвам, че един ден ще се сбъднат. Дом, деца-каквото си пожелава всеки човек. Мечтая си един ден да спре цялата тази агресия около нас!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

violeta
01 Mar, 2012 | 22:14

S NETARPENIE STE CAKAM DA GLEDAM FILMA ZA MOETO RODNO SELO KOETO OBICAM TOLKOVA MNOGO I MAKAR DA SAM MNOGO DALECE AS VSIAKA MINUTA MISLIA ZA NEGO I VINAGI SE VRASTAM TAM

darkness
05 Sep, 2008 | 18:16

kolko ***** si s4upila ma- ai da ta probvam

darkness
27 Aug, 2008 | 16:46

ama ***** zaspalo

darkness
20 Jul, 2008 | 09:19

ama ***********

darkness
29 May, 2008 | 16:56

kav ti adrenalin ma pa4a!

darkness
22 May, 2008 | 23:28

mainata ti,ku4ko!

darkness
10 Apr, 2008 | 13:54

6to me recenzirate be 6te q psuvam taq ku4ka dokato ne q razkarate

darkness
08 Apr, 2008 | 13:17

******

darkness
05 Apr, 2008 | 22:54

*****

vader
14 Mar, 2008 | 20:11

kva ti e tarifata za seans,ama svirko?

diablo666
17 Feb, 2008 | 00:54

taq za kakva se misli!al4na ku4ka!vzima ot tolkova mesta pari!tapa prostitutka!

dartwader
11 Sep, 2006 | 14:50

garvanyt da si e pribere u tqh taya kukuvica!!!

luk
09 Sep, 2006 | 10:58

VSA6TNOST E MNOGO ZADRASTENA,A PAK SE PRAVI NA OTVORKA!!!

garvanyt
27 Aug, 2006 | 21:18

mackata e stra6na... toq datwader moje samo da si me4tae za neq i zavijda

dartwader
25 Mar, 2006 | 22:12

tapa ku4ka!!!

ALEX
11 Jun, 2005 | 22:17

MNOGO 4AROVNA,JALKO SAMO 4E E V NAI GLUPAVATA TELEVIZIA V BG

mariana
27 Jan, 2005 | 12:53

obrazat ot snimkite, originalat i kazanoto se pokrivat napalno. Popaten viatar, Rossi!

Petar Vidov
23 Dec, 2004 | 16:39

Mnogo jar ima v tazi madama, i to ne samo v profesionalnite i iziavi ....!!!

3.14
21 Dec, 2004 | 21:16

Роси е много готина! Чаровница е тя!

terziev
06 Nov, 2004 | 18:49

Успех, Роси. Камерата те обича.

miro
05 Nov, 2004 | 01:05

Izkluchitelno charovno i ambiciozno momiche. Ochakva te prekrasno budeshte! Uspeh!

katia kuch
05 Nov, 2004 | 01:03

Mnogo simpatichno,inteligentno,ambiciozno i talantliwo momiche.Rosi, prodalzawaj w sashtia duch! Stiskam palci!

petkraski
03 Nov, 2004 | 16:38

Много готина и талантлива! Роси, стискам ти палци - убеден съм в твоя успех!

Natalia
03 Nov, 2004 | 16:24

Poznavam ia, mnogo e gotina

fen
01 Nov, 2004 | 19:26

4udesno interviu , a i madamata e mnogo sladka moje li telefonia i nomer


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.