Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дует КариZма: С песента “Mr. Killer” искаме да накараме всеки да се замисли за себе си!”
Десислава Бакърджиева - 15 Октомври 2004

     Краят на 2000 г. е начало на самостоятелната кариера на КариZма, не само като дует изпълнители, но и като творчески тандем, заел се с авторството на музика и текст за едни от най-популярните български изпълнители, продуцирани от утвърдени продуцентски компании – Тони “Всичко било е насън”, “Интернет самота”; Мария Илиева “Лунен сън”, “Нищо”; Сантра и Спенс “Не ме обичаш вече”, Ирра “Искам”, Авва “Мода” и др.
     Сега КариZма се завръщат в медийното пространство с новата си песен, озаглавена “Mr. Killer”. Проектът е изцяло подчинен на темата за леките наркотици, тяхната превенция и първопричините за търсенето им. С “Mr. Killer” КариZма не искат да поучават или да наставляват, а просто да наблегнат върху личния избор.
     Понастоящем КариZма подготвят своя първи соло албум – “Еклисиаст”.



Дует КариZма: “Смятаме, че истинските артисти трябва да са обвързани с нормалния живот!”
     -От какво се повлияхте, за да направите новия си видеоклип “Mr. Killer”?

     - Ние отразяваме действителността. Смятаме, че истинските артисти трябва да са обвързани с нормалния живот. В момента, в който загубят връзката си с него и започнат да живеят в измислен свят, тогава те престават да бъдат истински артисти. Огледахме се, видяхме какво е положението и си казахме, че никой не е отразил тази страна на живота, а пък той ври и кипи.
     Не искаме да даваме обяснение на живота, а да го представим такъв, какъвто е в очите на останалите, за да разберат всичките му страни. Наркотиците са на една ръка разстояние, както на улицата, така и в училищата, заведенията. Абсолютно навсякъде!

     - Мислите ли, че хората ще се повлияят от песента?

     - Има много филми, направени за наркотиците. В тях краят е доста тъжен, защото рано или късно някой ще пострада. В един момент ще искаш да си свободен, но няма да можеш да се освободиш. Тези, които използват леки наркотици, ако са в контрол със себе си и знаят кога и колко могат да си позволят от рисковите неща, било цигари, алкохол, леки наркотици, могат да се измъкнат. Зависими стават хората със слаба психика. С нашия клип искаме да накараме всеки да се замисли за себе си. Всичко е въпрос на личен избор, никой не може да ти каже как точно да си живееш живота. Животът е твоят дар!

     - Какво се случи около заснемането на клипа?

     - В клипа участваха много приятели, от което сме много щастливи. Всичките наши приятели застанаха зад нас, нямаше да се получи без тях, за което сме им много благодарни. Иначе снимките протекоха интересно и с много усмивки.


“Не искаме да даваме обяснение на живота, а да го представим такъв, какъвто е!”
     - Ваши партньори в това начинание са Фондация CARE и Държавната агенция за закрила на детето. Как се получи сътрудничеството между вас?

     - Ние ги потърсихме, тъй като идеята тръгна от нас. Решихме, че този път няма да минем без институции, които да покажат, че това е грижа не само на артистите, а грижа и на държавата. Да покажем не само, че сме загрижни, а да се осъществи една истинска помощ за хората и за младите най-вече. Те нямат много информация по темата. Институциите ни оказаха пълна подкрепа за това, което сме замислили.

     - Ще правите ремикси на “Mr. Killer”. Ще има ли и на български език?

     - Не, това парче е изцяло на английски. Можем да се похвалим с фестивала, който спечелихме в Сърбия, той бе национален и международен. Там имаше 35 участници от Япония, Англия, Турция. И в този смисъл, нормално е визитната ни картичка да е интернационална. Клипът ни ще бъде разпространен в Австрия, Румъния, Унгария, Сърбия, Черна гора и Словения. Затова и песента е на английски език, който ще бъде разбран от възможно повече хора.

     - Вярвате ли, че българските музиканти могат да се наложат в чужбина?

     - Абсолютно! Българските музиканти са много талантливи и интересни. Ние винаги сме задавали въпроса: “Кое е по-интересно – да гледаме MTV или ММ, където пускат хубави нови български песни?” Не мислим, че едната телевизия е с нещо по-добра от другата. Или българските музиканти с нещо по-лоши от останалите!

     - Как се прие “Mr. Killer” от ваши колеги и журналисти?

     - Винаги за нас най-важно е било как се приема дадена песен от публиката. Фактът, че това е парчето, което най-бързо се изкатери на върха на класациите в “Българският топ 100”, сам по себе си говори много. Удивително е колко бързо и колко добре са ни разбрали хората, което ни направи невероятно щастливи.
     В момента правим и филм, в който се говори за нашия проект. Има представител на СЕМ, който изказва откровеното си мнение за този проект, както и мнения на много интересни хора. Може би около 7 ноември филмът ще бъде готов и ще тръгне по телевизиите. “Mr. Killer” ще бъде издаден на сингъл, в който освен оригиналната версия, ще включим ремикси, направени от Ясен Петров, Ясен и Орлин от Булгаро и Иван Бояджиев от City Project.


“Има много готини и интелигентни хора в България, така че ще я променим заедно!”
     - Има ли нещо, което не казахме дотук за клипа?

     - Да, ще добавим още, че този клип трябва да се гледа пет пъти, за да се разбере всичко, което се казва вътре. Има много знаци в него, той е като лабиринт и колкото по-навътре влизаш, толкова повече неща разбираш. Например човекът с голата глава, с който Галя си тръгва накрая, участва в предаването “Сблъсък”, когато се разискваше темата “Трябва ли да се криминализира еднократната доза?”

     - Имате песен за насилието, сега за наркотиците. Какво искате да се промени в България?

     - Бихме се радвали да останат малко теми, които да търпят промени, за да можем да пеем за любов. Както планираме да направим в следващата си песен. Много неща се промениха в България, а и в момента страната ни е един много добър таргет, все повече западните страни се обръщат към нас. Откровено вярваме, че мечтите в тази страна стават реалност. Има много готини и интелигентни хора в България, така че ще я променим заедно.

     - Имате ли любима мисъл?

     - “Като се изкачиш на най-високия връх и щастлив поемеш дъх, тогава виждаш, колко още много върхове се виждат оттам, които имаш да изкачваш!” Животът е едно предизвикателство.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Borislava
24 Jan, 2005 | 20:38

Samo moga da pozdrawq kariZma za tazi pesen i za klipa kum neq - ne samo me nakara da se zamislq za mnogo neshta, no i me kara da potuwam w edin suwsem razli4en i... kolkoto i stranno da zwu4i krasiw swqt, zashtoto wijdam kolko mnogo jiwota mi se razli4awa ot tozi, pokazan wuw wideoto i wsushtnost kolko mnogo trqbwa da go cenq imenno zaradi towa.
Celuwki Miro i Gaaliyah.
God bless U!

galiyah
16 Oct, 2004 | 19:54

Moje bi ne ste gledali videoto kum pesenta. Tam vsi4ko e prevedeno :)
Celuvki i po- vedro ! Tursete krasivoto vuv vsyako neshto , oglejdaite se za znacite ( videoto izobilstva ot takiva ), shte potunete v more ot razmisul - otdaite se na sobstvenite si misli i ne se plashete ot tyah... RAZBERETE GI !


Uspeh :)
Galiyah KariZma


Dani
16 Oct, 2004 | 16:43

Smiatam,4e pesenta triabva da ima i BG variant.Mnogo balgari ne znaiat angliiski ezik!Ne vi li interesuva i tiahnoto mnenie?Az sam na 31,no za sajalenie,ne znam angliiski!Ne bih razbrala i duma ot pesenta vi,priateli!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.