Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мирена Дива: “Човек трябва да бъде всичко онова, което чувства, че е!”
Десислава Бакърджиева - 30 Септември 2004

     Промоцията на дебютния албум на Мирена Дива е курсова разработка на студенти от специалността "Управление на връзки с обществеността" в Нов Български Университет. На промоцията присъстваха преподаватели от тази специалност, пред които промоционалният екип защити успешно проекта.
     Официалното представяне на албума “Дива” на поп певицата Мирена Дива бе реализирано като изява на много таланти и сбъдване на много мечти. Концертът беше подготвен като едно невероятно шоу - смесица от музика, игра и ефектна визия.



Мирена Дива: “На сцената показвам другото си аз, Дивата в мен излиза наяве!”
     - Разкажи повече за дебютния си албум “Дива”.

     - В този мой албум се преплитат стилове като поп, рок, латино, типичен денс, етно и елементи от хип хоп. Всяка песен има своя стил и своето послание, но всички са обединени от една обща идея – дивата страст към живота и любовта на една жена с много лица. Върху песните и подбора им работих в продължение на 2 години и половина. Повечето текстове съм написала сама. Албумът “Дива” беше една моя голяма мечта, която успя да се превърне в реалност.

     - Защо си избра псевдонима “Дива”?

     - “Дива” идва от италиански и означава “богиня”, “звезда”. Жена, която е известна и красива. Жена, която знае какво иска и как да го постигне. Пожелавам на всички жени да открият дивата в себе си и да я пускат понякога да полудува.

     - Какво се случи на концерта-промоция на дебютния ти албум?

     - Промоцията организирахме аз, Ева Широкова, която е PR на музикална компания “Селект Мюзик”, Преслава Георгиева и Теодора Марчева. В шоуто участва и един млад актьор – Калин.
     Концертът представляваше едно невероятно шоу – смесица от музика, игра и ефектна визия. Водещ беше Тома Спространов. Участваха и много млади певци, от което концертът стана още по-интересен. На сцената играха и момчетата от балет “Албена” и “The Faces”. Щастлива съм, че хората харесаха песните ми, танцуваха и много се забавляваха на тях.


“Щастлива съм, че хората харесаха песните ми, танцуваха и много се забавляваха на тях!”
     - Планираш ли да направиш видеоклип към някоя от песните в албума?

     - Да, имам идея за видеоклип към песента “Бързо ме предаде”. Това е едно денс парче, много се харесва по участията ми и за това мисля да започна именно с тази песен. Музиката е на Цветанка Йотова, текстът е на Марина Тодоринова, а аранжиментът е на Максим Христов. Няма да издавам каква е идеята за видеото, тъй като по време на самата работа предполагам, че много неща могат да се променят!

     - Скоро се завърна от турне, как премина то?

     - Турнето обхвана Шумен, Варна, Плевен, Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. Това са градовете, в които фирмата, в която работя като мениджър, има свои представители. Те ми помогнаха да реализирам албума “Дива”, организираха и самото турне. Получи се един незабравим купон, изпълнен с много незабравими емоции. Всеки следващ град ме зареждаше с все повече енергия и вяра в собствените ми възможности.


Човек трябва да бъде всичко онова, което чувства, че е!”
     - Различна ли е Мирена Дива на сцената, каква си в живота?

     - Във всеки един човек има две или повече личности. Когато работя или уча, аз съм спокойна, уравновесена и сериозна. Другата Мирена обича да купонясва, да танцува и да се радва на живота, задно със своите приятели. На сцената показвам другото си аз, Дивата в мен излиза наяве. Човек трябва да бъде всичко онова, което чувства, че е! Да е естествен, да се държи така, както смята за добре!

     - Казваш, че хобито ти е да се самоусъвършенстваш. Как точно го правиш?

     - Аз непрекъснато търся нещо ново, карам различни курсове като бизнес английски, компютърна грамотност, държа да съм в час с новите неща. Купувам си и чета много книги от типа “Жените, които успяват”, гледам и много предавания. Но най-вече се уча и усъвършенствам от опита си с хората. Всеки ден се срещам с много различни хора. Уча се от грешките си, приемам критиката на другите, а това никак не е лесно!

     - Има ли нещо, от което да се страхуваш?

     - Няма човек, който да не се страхува от нещо. Страхувам се някой ден да не се откажа от целите си. Много често се сблъсквам с трудности, много пъти съм била на ръба да кажа за нещо, че никога вече няма да го правя. Точно в тези моменти е важно човек да събере силите в себе си, да стисне зъби и да продължи. Имам любим цитат от Паоло Куельо: “Нощта е най-тъмна точно преди изгрева!”


“Най-хубавият комплимент за мен е, когато хората ми казват, че съм ги направила щастлива!”
     - Занимаваш се с много неща. Въпрос на организация ли е да се справяш с всички тях?

     - Да, определено се дължи на добра организация. В работата си като мениджър нямам определено работно време. По принцип изграждам структури на представители от цялата страна, обучавам ги. Необходима е перфектна организация, за да върша работата си във фирмата, да ходя на лекции, да репетирам, да се занимавам с музика и да ми остане време да си почина, за да изглеждам добре на сцената.

     - Важна ли е визията за теб?

     - Разбира се. В днешно време в цял свят хората вече слушат с очите си! Така върви света и трябва да се съобразяваме с това. Има много фактори, не само визията като глас, поведение на сцената, музика, текст и т. н. Всеки фактор си има своята тежест, трябва да се изгражда и разбира, за да бъде оценен от зрителя.

     - Кой е най-хубавият комплимент за теб?

     - Най-хубавият комплимент за мен е, когато хората ми казват, че съм ги направила щастлива.

     - Имаш ли любима мисъл?

     - “Ако човек си пожелае нещо достатъчно силно и положи необходимите усилия за него, той със сигурност ще го постигне!”


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Bobby
16 Oct, 2004 | 09:31

Odi se Peri

Янка Тончева
02 Oct, 2004 | 13:50

Мирена е страхотна!Дива и щастлива!Няма песен, която да те остави равнодушна, да не проникне в чувствителната женска душа! За пръв път Мирена гласно изрича мислите на свободната, еманципирана жена, която освен домакиня е и ЗВАЕЗДА.....Може би затова и всеки ден се събуждам с една от нейните песни и те ми дават сила, душата ми да пее и да се веселя, дори когато се сблъсквам с трудности. Помага ми да постигна мечтите си!
С нетърпение очаквам следващия албум и вярвам, че и там Мирена ще изпее душата си и истинското си АЗ и заедно ще продължим купона!
И най-дългия път започва с първата крачка-ти вече я направи-полети!




ФЕНЪТ
30 Sep, 2004 | 21:13

аз съм фен


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.