Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дует Мания: “Българската публика непрекъснато показва колко много ни обича!”
Десислава Бакърджиева - 8 Септември 2004

     Дует “Мания” е създаден през 1999 г. в София от сестрите Даниела и Юлия Петкови, по идея на Валентин Марков - президент на “Поли Саунд”. Една от първите изяви на дуета е участието на международния фестивал за млади таланти “Мелфест” (Македония’ 99).
     През октомври същата година излиза и първият албум на дует “Мания” - “Не е истина”. В него са включени едни от най-хитовите български песни, които и сега продължават да се въртят по радиостанциите. През месец декември 2003 г. музикална компания “Селект Мюзик“ издава втория албум на дует “Мания” - “Хладни очи”.



Дани и Юлия: “Много се обичаме и от малки сме неразделни!”
     - Разкажeте за преживяванията си около заснемането на новия видеоклип на дуета “Много далеч”.

     - Трябваше да изглеждаме като богини от гръцката митология и костюмите бяха ушити в този стил. Режисьор на “Много далеч” е Наско Аретов. Красивото момче, което участва във видеото, е Данаил Милев или Мистър България за 2002 г. Заснемането на видеоклипа се проведе при доста ниски температури - и двете треперехме от студ, но се справихме. Снимахме на Арбанаси в една къща, която се срути след нашето пребиваване. Къщата беше на повече от 300 години и по стените и имаше доста еврейски знаци. Снимахме и в гробищата на един манастир. Обстановката бе доста зловеща.

     - Кое е най-интересното около новия ви албум “Хладни очи”?

     - Албумът го чакахме две години да излезе на музикалния пазар. В него участват много млади хора, композитори, текстописци и всички те са наши приятели. Ние лично сме доволни от албума. Направихме го изцяло по наш вкус и решихме да смесим малко стиловете. Вътре има ритъм енд блус, малко джаз и разбира се поп денс. Има песни за всеки вкус, т. е. не само за малки, а и за съвсем пораснали момичета и момчета. Имаме и гост изпълнители - в “Бяло” е Ицо от Ъпсурт, а в “А когато” пеем заедно с Румънеца и Енчев.


“В момента имаме отправено предизвикателство, наложи ни се да запишем рап парче!”
     - Как мина промоцията на “Хладни очи” в “Карамба”?

     - Промоцията беше много вълнуваща. Имахме раздвижени костюми, дизайнерка ни беше Румяна Хаджийска. Чухме много хубави отзиви, че сме били страшно секси и много авангардни. Разбира се, това ни костваше много усилия. Имахме само две минути паузи между песните и даже репетирахме у дома преобличането, защото тоалетите бяха с много връзки, ръкавици и какво ли още не.
     Едно момиче след края на концерта дойде при нас и ни каза, че случайно е попаднала на промоцията, както и че по принцип не слуша българска музика. Нас обаче много ни хареса как пеем и ни благодари за това, че сме я накарали да прослуша българска музика.

     - Над какво ново работите?

     - В момента имаме отправено предизвикателство, наложи ни се да запишем рап парче. Странното е, че това не ни се случи преди 10 години, когато бяхме тийнейджърки, а чак сега. Дойде ден да слушаме колегите си и да се учим как се рапира.

     - Предстои ви пътуване в чужбина? С работата ли е свързано то?

     - Нашите пътувания винаги са свързани с работа. От дълги години работим в Скандинавия. Сега отиваме в Норвегия, където работим с балет в шоупрограма. Тя се казва “Мания шоу”, сега смятаме да включим много от нашите песни, преведени на английски.


“В Китай се почувствахме като истински звезди!”
     - Разкажете за участията си в Китай.

     - Първият път ни поканиха да участваме в Международен фестивал на музиката в Нан Нин, един много красив южен град. Имаше предварителен кръг, на който трябваше да изпратим наши песни и бяхме одобрени. Много се зарадвахме, защото Китай е страна, непозната за нас.
     Пяхме на български, имахме 10 концерта на големи сцени. Най-многобройната публика беше от 10 000 човека. Имахме фризьори, гримьори, наистина всичко бе на много професионално ниво, за което сме благодарни. В Китай се почувствахме като истински звезди!

     - Били сте на турне в Китай и с Б.Т.Р. Какво се случи тогава?

     - Много бяха доволни хората от нас и именно за това и ни поканиха втори път на Международен фестивал на музиката в Пекин. Гостувахме заедно с група Б.Т.Р., но концертите бяха по-малко, този път пет. Страшно развълнувани бяхме, може би и от присъствието на Б.Т.Р, когато сме повече винаги е по-хубаво.
     Изпяхме две песни на китайски, а Б.Т.Р. свиреха. Всички вдигнаха запалките си виско, имаше много аплодисменти и усмивки! Два месеца работа бяха необходими, за да зазвучим добре на китайски.


“Преди две години взехме дипломи за международни инструкторки по аеробика!”
     - Споделете за преживяванията си в България по време на концрти.

     - В България имаме наша публика и наши си фенове. Българската публика е много топла - истинска публика. С течение на времето разбрахме, че много хора са влюбени в нас и нашите песни. Българската публика непрекъснато ни показва колко много ни обича!

     - Увличате се и по аеробиката?

     - Да, другата ни стихия е аеробиката. Занимаваме се с аеробика от 12-годишни. Запали ни филма “Божествени тела”, гледахме го повече от 60 пъти като ученички и мечтаехме да станем инструкторки по аеробика. Сега вече сме и това ни прави много щастливи.
     Преди две години взехме дипломи за международни инструкторки по аеробика. Сега водим курсове на две места - на стадион “Васил Левски” и в Спортната палата. Водим комбинирана аеробика, степ аеробика и класическа. Надявам се да се специализираме и в Тай-Бо, за да стане по-разнообразна програмата, а и да имаме мъжко присъствие.

     - По-трудно ли е като сестри да работите заедно?

     - Напротив, много по-лесно е, нещата вървят съвсем гладко. Ако не бяхме сестри, може би този дует никога нямаше да съществува. Много е трудно две жени да работят заедно. Ние сме много различни и се допълваме страшно добре. Много се обичаме и от малки сме неразделни.

     - Имате ли любима мисъл?

     - Рискувай, за да спечелиш!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.