Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Юлияна Кънчева: “Тялото е едно от моите оръжия!”
Десислава Бакърджиева - 23 Юни 2004

     Юлияна Кънчева е отличена като най-добър модел на 2000 г., снима се в главната роля във филма “Ла дона е мобиле”. Съпруга е на известния дизайнер и водещ на “Сладко отмъщение” Жоро Пентаграм. Юлияна Кънчева се е снимала в два броя на списание “Плейбой”.


Юлияна Кънчева: “Когато направиш хубава сесия, когато обичаш себе си, падат всички комплекси и задръжки!”
     - С какво се занимаваш в момента?

     - Още една година ми остава в Нов български университет, специалност “масови комуникации”. Обучението ми естествено е свързано с компютрите, работя по няколко мултимедийни проекта. Участвам в предаването на Гала “На кафе”, в края на юни ще заминем за Слънчев бряг, откъдето ще се излъчва предаването. Вече рядко участвам в ревюта, защото просто нямам време за тях, а и смятам че ми е време да се занимавам с по-сериозни неща.

     - Снима се в главна роля във филма “Ла дона е мобиле” през 1994 г. Други покани за филми получавала ли си?

     - “Ла дона е мобиле” бе голяма авантюра за мен. Не съм актриса, но въпреки това ме поканиха на кастинг и след много дълги борби ме одобриха за ролята. Кастингът бе много тежък, участваха професионални актриси и манекенки, актуални за времето си. Аз обаче имах шанс и изиграх главната роля във филма.

     Киното е моята много голяма страст. Смятам обаче, че в България трудно можеш да се реализираш в тази професия, по-скоро можеш да успееш в театъра. Иначе съм получавала две предложения след “Ла дона е мобиле”. Едното не бе достатъчно добро, не бе главна роля, а аз мисля, че когато си направил нещо голямо, някак си не върви да играеш борче! Когато си достигнал едно ниво, не трябва да слизаш под него. А другата роля бе толкова гола, че даже попитах режисьора предвижда ли се някъде гардероб за героинята. Отговориха ми, че такъв е сценарият. Българските кинаджии много обичат да събличат жените от едно време, спомнете си Аня Пенчева, а и други.


“Ние сме едно обикновено семейство, независимо от това, което се пише в жълтата преса!”
     - Какво изпита, когато излезе първият брой на списание “Плейбой”, в който се снима?

     - Бях адски уплашена, не знаех как ще реагират хората. Списанито обаче изчезна за един ден, толкова бързо се разпродаде. Аз се успокоих, че никъде не вися гола по улиците, като не си давах сметка, че в нечия къща все пак вися гола. Страх ме беше, но това е нормална женска реакция.

     - Една година след това какво бе усещането, когато се снима за втори път в списанието?

     - След една година аз имах самочувствие, женско самочувствие. Преди това бях страшно свенлива, но след първата сесия вече бях смела. Това е освобождаване на съзнанието. Когато направиш хубава сесия, когато обичаш себе си, падат всички комплекси и задръжки. Това е много важно за една жена.

     Не смятам, че беше много правилно, че снимах втората корица за “Плейбой”, но хората смятаха, че аз съм моделът, който най-добре успя да употреби марката “Плейбой” в България. Поканиха ме, сумата беше доста по-голяма, съгласих се, но трети път няма да го направя.


“Важно е какво трябва да притежаваш, за да се задържиш като модел много години!”
     - Снима се и в реклама на водка “Екстаз”, която определиха като скандална. Според теб скандална ли бе тя наистина?

     - Да, не можеш сексът да го покажеш по толкова директен начин. Не мисля, че българинът е дорасъл за този тип реклама. Колкото и да те опиянява един алкохол не може да те докара до такова състояние. Кървища, безумни оргазми, което беше и фабулата на рекламата. Аз участвах в най-нескандалните сцени, имах предварително подписан договор. Бях обвързана с него, но държах и на имиджа си. Направиха доста малка ролята ми, едно захапване на пръст, от който потича кръв.

     - Какви други качества освен красота трябва да притежава един модел, за да достигне върха?

     - Много момичета в крайна сметка разчитат само на външния си вид. По-важно е какво трябва да притежаваш, за да се задържиш като модел много години. Това е вече много индивидуално, става въпрос за лични качества, професионализъм, отношение. Това не са банални неща. Когато дизайнерите видят, че излизаш на подиума, за да показваш себе си, а не дрехите, те се дразнят и не им е приятно. В крайна сметка хората плащат, за да показваш моделите им.

     - Има ли модел, на който се възхищаваш?

     - Аз се възхищавам много на успелите хора, особено на жените. Когато една жена успее, аз започвам да и се възхищавам, защото знам, че тя го е постигнала трудно. Много е лесно на хората да кажат: “Тя нали е красива!” Каквото и да се говори за моделите, то е в разрез с моя морал. Аз се радвам, когато успея в нещо сама. Снимах се в “Плейбой”, но съм се снимала за пари. Тялото ми го позволява, значи това е едно от моите оръжия. Използвам го, докато мога!


Юлияна Кънчева и Цеци Красимирова на концерт на Азис.
     - От колко време сте приятели с Азис и участваш ли в концертите му?

     - От 11 години се познаваме с Азис. Аз бях модел в една агенция.и обучавах и нови хора, Васко дойде и пожела да стане модел. Никой не го искаше, но аз видях в това момче много заложби. Той беше страшно артистичен и забавен. Заставаше по средата на залата и имитираше Мадона, всички умираха от смях. И ето че той успя в рамките на България. Стана много известен. Не е нужно да харесваш чалга, за да знаеш за Азис.

     Дълги години след това не се виждахме. Когато аз снимах първата корица на “Плейбой”, той се престраши да ме потърси. Покани ме да участвам в негов клип и така потръгна. След това участвах в негов концерт, той от мен иска доста смели неща и, разбира се, за това плаща сериозни пари. Много хора мислят, че като ми е приятел аз правя тези неща без пари. Не е така, колкото повече иска да се събличам, толкова повече му се вдига цената. На един концерт излязох само по прашки, цялото ми тяло беше боядисано в бодиарт, имаше 25 хиляди души и щях да получа инфаркт. Публиката беше от млади хора, които много ми се радваха.

     - С Жоро Пентаграм сте известна двойка. Известността пречи ли ви?

     - Много. Ние сме едно обикновено семейство, независимо от това, което се пише в жълтата преса. Аз вече свикнах с нещата, които се пишат за нас, но много тежко ги изживях. Опитвах се да опровергавам глупостите, но видях че няма никакъв ефект, даже действа обратно. Винаги когато излизаме с Жоро се държим за ръка. Така е от десет години. Хората обаче ни гледат супер учудени след интересните жълти клюки, че няколко пъти се разведохме, че Жоро е гей, а пък аз съм на еди кой си любовница.

     Любопитството на хората е много нездравословно. Където и да отидеш всички се бутат, обръщат, коментират. Представям си какво ли им е на световноизвестните личности.

     - Имаш ли любима мисъл?

     - Да, едно популярно предаване я използва - “Няма невъзможни неща!” Когато много искаш нещо и положиш усилия, не може то да не стане. Ако имаш голям стремеж, всичко се постига. Човек трябва да се бори за мечтите си!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

виктор
23 Jan, 2011 | 00:08

Юлияна е готина пичка

Светлана
26 Sep, 2006 | 18:21

твоето тяло е втасало от чукането с пичове то това тяло с изрода който ще родиш си е цял качамак


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.