Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Група Last Hope: “ Със сръбските ни колеги от HITMAN работим за създаване на силна Балканска сцена!”
Десислава Бакърджиева - 19 Май 2004

     Група Last Hope е сформирана през 1994 г. През 1995г. записва първото демо, което веднага привлича вниманието на местната публика. През 1998 г. Last Hope влизат в студио, за да запишат първия си официален албум под името “One For One”.

     Следващият албум на бандата е “My Own Way”. Списъкът на гостите, поканени да участват в записите, е наистина дълъг - наред с най-сериозните представители на българската хардкор/пънк общност “Vendetta”, “Skinflick”, “Outrage”, “Not Broken In Spirit”, “Crowfish” и “Hidden”, впечатление прави и сериозното международното участие - Йанне от финладската хардкор гордост “Endstand”, Aca Choice от сръбските олдскул шампиони “Hitman” и Jimmy G от хардкор/пънк легендите от Ню Йорк “Murphy's Law”.



Група Last Hope: “Вървим напред - заедно!“
     - Кога да очакваме съвместното турне между двете групи - Last Hope & Hitman? Как реагира българската публика на симбиозата между двете банди?

     - Турнето ще се осъществи най-вероятно в края на септември 2004 г., такива са плановете ни! Идеята е това турне да премине през целия Балкански полуостров - България и Сърбия, също и Македония, Хърватска, Словения, Гърция, Румъния и може би Турция. Засега направихме заедно само един концерт в София (03.04.04), промоция на съвместното ни издание Balkan Hardcore Split 2004. По същия начин през юни ние ще гостуваме в Белград и там отново заедно ще представим диска, а есента, както казах, ще е истинското съвместно турне.

     Българската публика реагира много радушно на това сътрудничество между LAST HOPE и HITMAN, поне такова впечатление се създаде по време на промоцията, а и реакциите след това са изключително положителни!

     - Как премина участието ви в хардкор фестивала в Гърция “Do or Die”?

     - В Гърция сме свирили няколко пъти и това наистина беше най-доброто ни участие досега. Публиката ни прие изключително добре, което дори ни учуди малко, имаше много хора, които знаеха песните ни и активно ни подкрепяха… Спокойно може да се каже, че Гърция със сигурност вече е едно от най-любимите ни места за свирене извън България.

     - Как се работи с човек, който не ти е сънародник?

     - Не е трудно, когато отношенията са приятелски.

     - За кого са “последна надежда” Last Hope?

     - За никой - това просто е едно име, измислено доста отдавна…


“Balkan Hardcore Split 2004 е символ на добрите отношения и приятелството между Българската и Сръбската hardcore/punk сцена!”
     - Разкажете повече за новия си албум Balkan Hardcore 2004.

     - Balkan Hardcore Split 2004 е съвместно издание на LAST HOPE и HITMAN - това е по-скоро миниалбум. Двете групи се представят с по 6 песни. Идеята за този диск съществува от доста време. Ние сме много добри приятели, LAST HOPE са свирили няколко пъти в Сърбия, както HITMAN тук в България. Разбираме се много добре, имаме общи интереси и цели като групи, така че това издание е естественото развитие на нашето сътрудничество и приятелство.

     Balkan Hardcore Split 2004 е символ на добрите отношения и приятелството между Българската и Сръбската hardcore/punk сцена, а също и на стремежа за създаването и развитието на единна и силна Балканска сцена. Това е посоката, в която вървим напред - заедно!

     - Коя беше най-голямата трудност, съпътствала появата на албума на музикалния пазар?

     - Естествено, финансовата част… но, това е вече прекалено банална тема.

     - Кои са музикалните ви идоли?

     - Нямаме идоли - нито музикални, нито каквито и да било други! Не сме идолопоклонници!


“Не сме идолопоклонници!”
     - Кое най-много пречи в работата на един музикант?

     - Ние все пак не се взимаме прекалено на сериозно! Не сме “професионални” музиканти, но по принцип за България най-големият проблем е липсата на средства… Нищо ново!

     - Ще направите ли видеоклип към някоя от песните, включени в албума?

     - Най-вероятно не. Няма смисъл!

     - След като приключи турнето ви през есента, какво предстои за Last Hope & Hitman?

     - Предстоят ни участия на няколко фестивала през лятото - в Гърция и най-вероятно в Унгария, Сърбия… А в средата на август заминаваме на турне в Европа, което се организира от нашия немски издател Superhero Records.

     - За какво мечтаят музикантите в България?

     - Нямам представа.

     - Какво е посланието на вашата музика?

     - Ние сме част от една отделна общност - тази общност, сцена, движение или там както искате го наречете, се опитва да бъде алтернатива на масовата култура и се стреми да върви по свой собствен път, отхвърляйки много от правилата, наложени ни от обществото и системата.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.