Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Курт Хауенщайн, фронтмен на SUPERMAX: “Без любов животът е нищо!”
Десислава Бакърджиева - 6 Април 2004

     Курт Хауенщайн основава групата Supermax през 1977 г., първият й сингъл се казва Don’t Stop The Music. Албумът на групата Word Of Today чупи всякакви рекорди по продажби в Австрия през 1978 г. Третият албум Fly With Me от 1979 г., по-конкретно песента It Ain’t Easy, най-после води до пробив в чужбина.


Курт Хауенщайн: “Посланието, което се опитвам да внуша е, че хората от целия свят трябва да намерят начин да живеят заедно!”
     - С какво впечатление остана от първото си посещение в България през 1980 г.?

     - Всъщност нямахме възможността да видим много, защото навсякъде около нас имаше полиция, плътен кордон. Бяхме абсолютно изолирани от всички и всичко. Но това беше наистина много отдавна, преди повече от двадесет години.

     - Разкажи ми повече за новия си макси сингъл “Send a message”.

     - Макси сингъл-проектът е идея, която цели популяризирането на българските ди джеи и в чужбина. Избрах именно България за реализирането на този проект, защото това е моят дом сега.

     - Кой е любимият ти български изпълнител?

     - Няколко са, но все още ми е много трудно да запомня имената им.

     - Какво е посланието на твоята музика?

     - Посланието, което се опитвам да внуша е, че хората от целия свят трябва да намерят начин да живеят заедно. Трябва да открием пътя към постигането точно на това. Хората се убиват, унищожават един друг. Лудост е да изхарчиш милиони долари, да отидеш до Луната и да откриеш, че там не може да се живее. Всичко, което ни е необходимо, за да живеем пълноценно, се намира тук, на Земята. Ключът е в разбирателството!

     - Какво би желал да направиш за България?

     - Много неща ми се иска да имах властта да променя. Навън за българите говорят единствено, че крадат коли, “правят” фалшиви пари и са свързани с проституция. Нищо друго не можеш да чуеш за тях по телевизията или радиото. Когато моите приятели идват тук, те остават истински изненадани, колко хубаво е в България. Да, разбира се, те виждат разликата в стандартите, но в следващия момент веднага усещат чудесната атмосфера и как добре са приети от хората.


“Музиката никога няма да спре!”
     - Какво ще стане, ако музиката спре?

     - Това е невъзможно!

     - Как виждаш бъдещето си?

     - Не мога да погледна напред в бъдещето. Определено то зависи от правителството на България. Ако управляващите са достатъчно мъдри, тук може да стане истински Рай. Но винаги могат да се намерят няколко глупака в правителството, които да приберат парите и избягат извън страната. Парите ще отидат в друга страна. Научих, докато бях на Карибските острови, че островитянските президенти не искат да бягат навън. Те отиват на почивка някъде, но си се връщат обратно на острова и следят всички пари, които са направили да си останат там. Тук много хора взимат парите и бягат навън. След пет години парите ще си отидат и после какво ще прави страната!?

     - Какво те зарежда с енергия?

     - По принцип си имам и депресивни състояния, но трябва сам да си зареждам батериите. Понякога съм много зле, но сутрин като се събудя виждам, че е дошъл нов ден и просто продължавам напред.

     - Каква е мечтата ти?

     - В момента мечтата ми е да намеря добро място, където да си оставя нещата, ха-ха. Не, не съм мечтател. Просто каквото съм си пожелавал, в близко бъдеще винаги съм го реализирал. Поне винаги съм се старал.


“Вярвам в доброто и в това, че каквото дадеш, ще ти се върне десетократно!”
     - Какво ти е помагало най-много в живота и кариерата?

     - Вярвам в доброто и в това, че каквото дадеш, ще ти се върне десетократно. Това не се случва директно, а в някакъв по-общ смисъл на думата. Ако аз дам пари на някого, той може и да не ми ги върне обратно, но някой друг ще ми ги даде.

     Много хора имат непостижими мечти. Затова може би хората в България са щастливи, защото техните мечти са постижими и по-малки. Ако имаш малка мечта и я направиш, ти ще си щастлив. Ако е твърде голяма, тогава си нещастен, защото едва ли ще се сбъдне.

     - Обичаш ли интернет?

     - Обичам интернет като институция, но като музикант го мразя, защото той разруши изцяло музикалния бизнес в целия свят. Групите, компаниите, просто този бизнес свърши заради интернет.

     - Какво правиш в свободното си време?

     - Правя си мебели, рисувам. Шия си дрехи. Колекционирам скулптури.

     - Доколко важна е любовта за теб и музиката ти?

     - Това е най-важното нещо за мен. Без любов животът е нищо!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

az
03 May, 2004 | 19:43

mnogo umni neshta! i mnogo hubavo interview! super


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.