Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Антония Точева: “”Глобусът” отвежда зрителите в най-интересните кътчета по света!”
Десислава Бакърджиева - 29 Януари 2004

Антония Точева е водеща на предаването “Глобусът” по телевизия Би Ти Ви, зодия Дева е, на 24 години.


Антония Точева е водеща на предаването “Глобусът” по телевизия Би Ти Ви.
     - Завършваш право. Как се насочи към него?

     - Това е една стара моя амбиция. От малка литературата ми вървеше много. Впоследствие се оказа, че мога да кандидатствам единствено българска филология. Като наука обаче ми допадаше правото. Започнах да се подготвям и по история. Приеха ме и така започнах с право. Не съжалявам, че уча тази специалност, въпреки че тя няма нищо общо с това, което работя в момента. Едва ли някога ще се занимавам с право. Но въпреки всичко това е наука, което ти дава много, показва ти как да комуникираш с хората.

     - Как попадна в телевизия Би Ти Ви?

     - Аз имам опит с телевизията отпреди. Първата телевизия, в която работих, вече не съществува. След това бях година и половина в сутрешния блок на телевизия Евроком. Когато Би Ти Ви стартира, обяви конкурс за предавания. Аз и екипът, с който работим, подготвихме проект за едно туристическо предаване, което да се казва “Глобусът”. То беше одобрено и вече 3 години се занимаваме с него. “Глобусът” стартира на 9 декември 2000 г.

     - Как избирате къде ще отведете зрителите на “Глобусът”?

     - Всичко е много специфично. Ръководим се например от празниците в дадена страна и темите, свързани с тях. Гледаме да сме актуални винаги. Интересуваме се от любопитни и интересни неща, което са се случили навсякъде по света. Например направихме една поредица от предавания, които са посветени на японските префектури, в които се провеждат първенства по футбол.


Екипът на “Глобусът” пред къщата за гости на най-голямата плантация за кафе в Бразилия.
     - В коя част на света се ходила?

     - С предаването съм ходила на карнавал в Бразилия. Иначе съм обиколила цяла Европа като по-малка.

     - Къде би искала да отидеш?

     - Много искам да отида в Нова Зеландия. От това, което съм чувала и виждала, съм останала с впечатлението, че там природата е изключителна. Също така искам да отида в Индия. Мои познати се върнаха оттам и нещата, които разказаха, бяха изключителни.

     - Кое място в България харесваш?

     - Наскоро ходих в Стара Загора. Направи ми много добро впечатление. Много подреден и хубав град. Преди две лета с предаването направихме една поредица за Черноморието. Незабравимо преживяване. България е страна с невероятно хубави кътчета и може да се намери нещо за всеки вкус. За съжаление не познаваме страната си и не знаем къде точно да отидем. Но това пък е една серия, по която предаването ще започне да работи тази година.

     - Къде ходи българинът?

     - Българинът тича по-скъпите курорти. Всъщност има много по-екзотични места, където е и по-евтино. Емоциите са също толкова приятни.


МОМО - кралят на CARNAVALE!
     - Каква музика обичаш?

     - Не мога да кажа, че слушам определен стил музика. Много харесвам Лени Кравиц и “Ред Хот Чили Пепърс”. Съвременната музика страхотно ми допада.

     - Литературата, която обичаш?

     - “Пътеводител на галактическия стопаджия”. Мисля, че това е моята книга.

     - Как прекарваш свободното си време?

     - Свободното си време прекарвам с приятели. За съжаление много рядко се задържам вкъщи, а много обичам компанията на родителите си. Обичам и да се забавлявам. Има едно местенце, в което ходя всяка вечер с мои приятели. Там се чувствам наистина в собствени води. Обичам да пътувам из страната.

     - За какво мечтаеше като малка?

     - Първо исках да стана балерина, впоследствие се оказа, че не отговарям на критериите за балерина. Най-истинската ми мечта беше да стана актриса. За съвсем малко не кандидатствах в НАТФИЗ.


Статуята на Исус Христос Спасителя на хълма Корковадо.
     - Какво най-много ти е пречило и помагало в живота?

     - Аз имам едно ужасно качество, малко повече съм егоист от допустимото. Също така съм много искрена. Не обичам да прикривам нещата. Казвам ги такива каквито са, такива каквито ги чувствам. Това ми пречи понякога. Помагат ми приятелите и родителите. За мен е важно да имам няколко приятели, но да знам че са истински. За мое огромно щастие имам такива около себе си.

     - Какво мислиш за интернет медиите?

     - Те са нещо, което тепърва трябва да започне да се развива в България. Хората все повече се сдобиват с компютри в домовете си. За съжаление има много малко качествени български сайтове. Но това е ниша, която трябва да се запълни!

     - Имаш ли любима мисъл?

     - Не, но имам една колежка, която непрекъснато повтаря: “За да започнеш да уважаваш хората около себе си и да те уважават те, трябва да обичаш себе си!” Това е нещото, което трябва да крепи всеки! Първо трябва да обичаш себе си и после да градиш взаимоотношения.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.