Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нели от POPCORN: “Музиката е най-скъпият подарък за мен!”
Десислава Бакърджиева - 13 Януари 2004

     Нели Павлова, вокалистка на група POPCORN, свири на саксофон. Композира и аранжира голяма част от музиката на групата. Занимава се с компютърна обработка и саунд дизайн.

     През януари 2004 г. в компилациите на компанията “Buddah-Bar” вече ще има и българско парче. Това е народната песен “На сърце ми е легнало” в изпълнение на Поли Паскова и преработка на “Popcorn”.

     В този проект Popcorn се изявяват като музикални продуценти и за пореден път доказват, че са една от най-успелите в целия свят български групи.



POPCORN доказват, че са една от най-успелите в целия свят български групи.
     - Нели, разкажи повече за себе си.

     - Езиците бяха първата ми голяма страст. Всъщност вървяха паралелно - музиката и езиците. Завърших френската гимназия. Детската ми мечта беше да уча в класическата гимназия, но не успях да го постигна, защото родителите ни не можеха да си го позволят, а и в социалистическо време не само парите бяха фактор. По-късно учих гръцки. Сега тези езици много ми помагат, тъй като не ми се налага да общувам с трети лица, за да ме свързват с тази част на света, с която аз пожелая.

     - Кога започна да се занимаваш с музика?

     - Музиката започна с песните на майка ми в моето ранно детство. Слушах и всичките й плочи. Тогава се роди моята избирателност и любовта ми към класическата музика. Много съм благодарна на майка ми, за това че ме водеше по класически концерти. Първата опера, което гледах, беше “Княз Игор”, сега не бих я гледала, защото е много тежка. Но тогава ме впечатли безкрайно много! Гледах я в конгресната зала в Москва, беше наистина невeроятно музикално преживяване. От този момент в детската ми глава се зароди мисълта, че и аз трябва да започна да се занимавам с опера. Точно това направих, след като завърших училище. Явих се на канадидат-студентски изпити в Москва. Започнах да се занимавам с класическо пеене. Работех и си плащах уроците.

     - Кога се научи да свириш на саксофон?

     - След като се върнах в България продължих работа, за да спестя пари за саксофон. Това през годините узря като някаква следваща цел. Посещавах уроци при покойния вече Светозар Русинов, на който дължа страшно много. Той беше извънредно широка душа. Човек, от когото можеш много да научиш.


“От 1997 г. досега преминахме през какви ли не метаморфози!”.
     - Как се роди група POPCORN?

     - Група POPCORN съществува от 1997 г. Комплектовах всички неща, които бях научила до момента. Съдбата ни събра с Дони, с когото се познавахме от тинейджъри. Нещата гравираха и се роди група POPOCORN. От 1997 г. досега минахме през какви ли не метаморфози. Започнахме аз, Дони и Весо, третият член на групата. Били сме шестима, четирима. Сега пак сме тримата, останалите бяха гост музиканти.

     - Защо избрахте името POPCORN?

     - Защото звучи поп. В XXI-ви век понятието поп е широкообхватно. Популярната музика е нещо, което изключително се харесва на широките маси. Така че поп може да бъде всичко. Дори при наградите “Грами” има случаи поп изпълнители да печелят в рок категории.

     - Къде беше последното ви участие?

     - На 21 декември в боулинг залата в Студентски град. Решихме, че в тази обстановка трябва да свирим кавъри и много малко авторска музика. Решихме да веселим освен хората и себе си и изсвирихме любимите си кавъри. Съвсем скоро навлизам в шестия месец на моята бременност, затова смятам че няма да е разумно да продължаваме да свирим. Аз много обичам, когато съм на сцена да скачам, но за съжаление сега няма как да го правя, а и не е редно. Чувствам се много скована на сцената. Все пак трябва да пазим следващия член на група POPCORN!


“POPCORN звучи наистина поп!”
     - Достигнали сте второ място в mp3 класация в чужбина?

     - В една от великобританските класации наистина имаме второ място, с една балада, която тук излезе под името “Далеч от чужди очи”, но оригиналът беше на английски “No one between”. Песента се изкачи до втора позиция в mp3songs.org.uk. Нашата голяма гордост е композицията “Easy feeling”. Тази песен достигна първо място в диско хаус класацията “Вайтъмини”. Това е английска класация, доста по-сериозна от mp3songs.org.uk. Тя се обновява всеки ден, за разлика от mp3songs.org.uk., където обновяването става на седмица. Също така “Вайтъмини” е по-стара, има актив в годините назад. Количеството музика е огромно, един голям портал за музика. Като многоетажен музикален магазин, който има клонове по всички континент и държави. И аз съм много горда, че бяхме номер едно, при това за около 20 седмици. След това “Easy feeling” падна до 17-18 място и неочаквано скочи отново на първа позиция. Това беше една добра оценка за нас, защото непознати хора от цял свят влизат, слушат и гласуват. Така се запознахме с турския продуцент, ремиксатор и аранжор Емре Горен, с който работи най-голямата турска звезда Таркан.

     С Горен работим от май 2003 г. Направихме заедно ремикс на “Easy feeling”. Емре направи три ремикса, единият от които беше обявен за номер 1 денс парче в ефира на радио Витоша за 2003 г.

     - Какво правиш в свободната си време?

     - В свободното си време пак правя музика. Имам чувството, че бебето ми е обречено да отрасне с музиката. Ние с Дони от много години сме двойка. И двамата бълваме музика и детето няма как да се скрие от нея.

     Ако имаме свободно време пишем писма до огромния ни фен клуб навън и до феновете от България. А за да слушам нова музика трябва да крада време. Брат ми подари диск, аз го чух чак след два месеца, за което изпитвах огромна вина. Все пак това е подарък, а музиката е най-скъпият подарък за мен.

     - Имаш ли любима мисъл?

     - Не, не виждам смисъл да се ръководя от някаква мисъл. Харесвам Десетте божи заповеди!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.