Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Красимир Косев: Община Мадан се раздели наполовина
Илиян Златев - 15 Декември 2003

Красимир Косев е най-младият кмет в България. Село Мъглища, на което той е управник, се намира в Община Мадан, в която изборите за общински кмет е възможно да бъдат касирани.


Красимир Косев е най-младият кмет в България!
     - Какво е състоянието на община Мадан в момента?

     - На повечето хора вероятно вече е известно, че изборите специално за кмет на община Мадан, меко казано, забуксуваха на едно място. Имаше избран кмет, разликата бе минимална само четири гласа след което и изборният резултат и решението на общинска избирателна комисия - Мадан бе обжалвано в Окръжния съд в Смолян. Той от своя страна отмени решението на ОИК - Мадан и делото се пренесе във Върховния съд. Цялата тази процедура не се знае докога ще продължи. В същото време, както всички виждате, настъпва зимният сезон, трябваше да бъдат сключени договори за снегопочистване с фирми чрез провеждането на търг, но редовността на документите на десет от фирмите бяха отхвърлени и за момента няма сключени договори, а зимата вече не само чука на вратата, тя е дошла. Неразборията в общината рефлектира върху хората и върху нас като кметове на населени места, които трябва да бъдем посредници между хората и общината. Надявам се всичко това да приключи час по-скоро и да започнем да работим по-пълноценно, защото вакуума в общината наистина го има. Никой не иска да работи в това състояние и по този начин.

     - Да разбирам, че проблем има както в Общината, така и в общинска администрация, не е избран кмет само за четири гласа. Това значи, че градът е разделен наполовина. Как точно рефлектира тази ситуация върху работата на отделните кметове, които вече са избрани?

     - Проблемът идва от това, че градът се раздели точно наполовина, дори приятели започнаха да си развалят взаимоотношенията, а според мен изборите не са повод за разваляне на взаимоотношенията между хората. Още по-малко, когато тези избори едва ли ще окажат влияние и едва ли някоя конкретна личност би помогнала на отделния човек, каквито надежди се възлагат в момента.

     Друг конкретен проблем, с който аз лично се сблъсквам като кмет, е например недостигът на хора, които трябва да се назначат по социалните програми. А в село Мъглища на критериите отговарят само двама души. И с тези двама души кметството трябва да се грижи за доброто състояние на пътя, който е четири километра. Това е проблем на всички кметства в общината. Надявам се в най-скоро време тези проблеми да се изяснят, защото на дневен ред пред цялата община стои справянето с тежката зимна обстановка и основно да предпазим хората от пътно- транспортни произшествия.

     - Предвижда те ли някаква инициатива за вашето кметство, след като се реши казусът с кмета на Общината?

     - В проект са няколко интересни инициативи, те ще бъдат съгласувани с Общинския съвет на Мадан. Те са свързани главно с подобряване на инфраструктурата - нова административна сграда, нова пътна настилка, поставяне на мантинели на опасните участъци от пътя и др. Реализацията на тези проекти би била възможна само чрез доброто взаимодействие и подкрепата на Общинския съвет, защото кметствата, както знаете, не разполагат със собствен бюджет. Аз се надявам и на личните ми контакти с експерти в тази област, да успеем да реализираме зададените проекти.

     - Вие сте само на 23 години, как издържате на тази напрегната обстановка?

     - За момента това което ме поддържа е подкрепата на хората от селото. Може да прозвучи самохвално, но тази подкрепа с времето се засилва и ме прави по-уверен в действията ми.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.