Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Останки от мастодонт на 700-800 хил.год. изкопаха край Раднево
8 Февруари 2006

Това е четвъртият екзепляр, открит в землището на Марица Изток, някога е имало езеро и богата растителност

      Преди няколко дни при работа на роторния багер в рудник "Трояново 2" работниците засичат бивни от хоботно животно и спират машината. Управителят на рудника инж.Ведричков алармира музея и се организира веднага изкопаването на образците.

      Екземплярите са добре запазени. Хоботното животно трябва да бъде определено от специалисти, но е категорично от рода на мастодонтите. Намерено е на метър и половина от повърхността на сегашния терен. Вероятно е на 700-800 хиляди години. Диаметърът на бивните е 12 см, а дължината на запазената част е 1.25 м. Предстои почистване и реставрация на бивните, за да се експонират.

      От началото на миналата година това е четвъртото намерено хоботно животно - три от тях са на същия хоризонт. Това говори, че там наистина навремето е имало струпване на такива видове животни. Вероятно при водопой те са затъвали.

      Знае се, че преди 5-6 милиона години част от този терен е бил дъно на езеро. В района е имало богата растителност и огpомните животни, тежащи от 12 до 15 тона, са се изхpанвали нормално. Досега не е открито изцяло запазено такова хоботно животно. Намират се части от бивни и глави. Това се дължи или на течащата вода, която ги е отнесла, или на хищниците, които са ги разнесли.

     

последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

изследовател
28 May, 2006 | 00:45

На полюсите са намерени заледени мамути, умрели още с храна в стомаха, което показва, че смъртта им е настъпила внезапно, поради климаитчни аномалии. На полюсите са намерени също папрат и други растения, което доказва, че преди години климата там е бил топъл.Всичко това , както и много други факти потвърждават и доказват теорията за креационизма, т.е. Сътворението.Полюсите са се образували за сравнително малко време, вследствие на всемирния потоп, а не за милиони години, както казват еволюционистите.

валко
03 May, 2006 | 09:38

Още данни:

Установи се че въпросният мастодонт е бил настанен в местната
психиатрична клиника от свои роднини.


kokoto
10 Mar, 2006 | 21:50

O6te danni 6te budat interesni.

nina
22 Feb, 2006 | 15:01

za svedenie na avtora na tazi statiq ne se kazva mastodnT!, a mastodon (bez T). i tova go pishe v uchebnik po Biologiq za 10-ti klas!

nqkoj
09 Feb, 2006 | 01:36

Mgno interesna i polezna za naukata novina.
Spored men va6iq sajt e nomer edno za sega.Intresen,umeren i polezen.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.