Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В ирландско блато откриха праисторически пънкар
10 Януари 2006

Прическата на древния човек представлява особен “гребен”, подобен на тези, които си правят съвременните пънкари.

     В едно от ирландските блата археолози откриха останки от двама праисторически човека. Тези хора са живили през желязната епоха – възрастта на находката се оценява на около 2300 г.

     Едният от човеците е бил с невероятно висок ръст за хората от своето време – той е бил висок около 184 сантиметра. Това е най-високия праисторически човек от желязната епоха, чийто останки са открити от археолозите.

     Вторият е бил с по-малък ръст – само 154 сантиметра. Той обаче не по-малко е заинтересувал археолозите. Работата е там , че втория човек, който е бил мъж, е използвал “гел” (неговия състав ще стане ясен след допълнителни изследвания), за да си направи прическа.

     Прическата на този древен човек представлява особен “гребен”, подобен на тези, които си правят съвременните пънкари. Изследователите нарекли праисторическия “пънкар” – Клоникавен, а неговия другар – Олдкроген.

     Благодарение на особените биологични условия на блатистата почва телата много добре са се съхранили. Учените даже успели да разгледат рисунки по палците им.

     Мъжете са били жестоко убити. На Олдкроген са прерязали гърлото. При това, както отбелязват специалистите, той се е опитвал да се съпротивлява, тъй като следи от раните му са открити по неговите ръце. Вторият човек е бил убит с удар от топор по главата.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

bobobo
10 Mar, 2006 | 22:08

rock on!

assen
11 Jan, 2006 | 21:34

MNOGO IAKO NALI


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.