Факти, Анализи, Коментари
   21 Октомври 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха селото на апостолите Петър, Андрей и Филип
7 Август 2017
Археолозите отдавна търсят местонахождението на Юлиас
Израелски и американски археолози смятат, че на брега на Галилейското езеро в северната част на Израел са открили родното място на апостол Петър и други двама апостоли, предава Франс прес, цитирани от Дарик.

Мордехай Авиам от колежа Кинерет е на мнение, че двете приключили наскоро кампании за разкопки, извършени заедно с негови американски колеги, са позволили да бъде открит обектът на древноримското селище Юлиас.

Според историка Йосиф Флавий, то е построено към 30 г. върху руините от риболовното селище Бетсаид на брега на Галилейското езеро. Там според Евангелието, са родени и живели Петър, брат му Андрей и Филип - трима от 12-те апостоли.

Археолозите отдавна търсят местонахождението на Юлиас, като имаха предвид главно три различни обекта.

"Единият от тези обекти бе идентифициран като сериозен кандидат, но кандидатурата му бе поставена под въпрос вследствие на приключилите миналата седмица разкопки", отбеляза Мордехай Авиам.

"Те бяха извършени на няколко километра от там, на неизследван досега обект. Попаднахме на фрагменти от глинени съдове, монети и руини от обществена баня. Това навежда на мисълта, че не става въпрос за малко селище, а за място, което би могло да съответства на Юлиас. Въз основа на откритите находки има голяма вероятност да става дума за Бетсаид", допълни той.

Обектът се намира недалеч от мястото, където река Йордан се влива в Галилейското езеро. Нивото на водата в езерото навремето обаче било по-високо.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
12 Aug, 2017 | 21:31

След като вече е ясно че не е имало никакъв древен изсраел, по данни на изсраелските археолози и най вече по досещането на белия човек, евреите реагират по еврейски - тъпчене на място като муха на която са откъснати крилата, и заливане на света с новини като тази, - наистина, благо, медиите и в Афганистан са тяхни. Стилът е познат до втръсване. Да си спомним само че отговора на ширещата се мълва че евреите не са способни за творческа работа беше национализирането на Нобеловите награди.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.