Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха неизвестна картина на Тициан
30 Септември 2013
Картината изобразява възкръсналия Христос, стоящ на капака на запечатаната гробница

Открита е неизвестна досега картина на италианския художник Тициан. Платното е идентифицирано от преподавател в университета на Виена Артур Розенауер.

Картината изобразява възкръсналия Христос, стоящ на капака на запечатаната гробница. В лявата си ръка държи знамето с кръста, а с дясната ръка дава благословия. Розенауер твърди, че картината "е изненадващо добре запазена". Също така, учения е обърнал внимание на изображението на небето в картината.

Картината е датирана около 1511 година. Предполага се, че платното е направено по поръчка на Братството на Светото Причастие.

В момента картината е в частна колекция в Европа. Името на сегашния собственик не е ясно. През XIX век картината е принадлежала на семейство фон Бюлов. Бернхард Хайнрих Карл Мартин фон Бюлов, канцлер на Германската империя 1900-1909, съхранява картината до смъртта си. Следващите собственици на платното преди Втората световна война го транспортират до Южна Америка. Доскоро то е било съхранявано в уругвайската столица Монтевидео.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.