Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха първото в Европа изображение на индианци
8 Май 2013
То е направено от ренесансовия художник Пинтурикио, завършил творбата си през 1494 година, само две години след откриването на Америка

При реставрация на стенописи във Ватикана е открито първото изображение на индианци в Европа. Танцуващи фигури на голи хора с пера на главата са открити във фреска, изобразяваща възкресението на Христос, съобщава Telegraph.
Изображението е направено от ренесансовия художник Пинтурикио, завършил творбата си през 1494 година, само две години след откриването на Америка. Индианците се намират в резиденцията на папа Александър VI (Родриго Борджия), известен с развратното си поведение.

Изображението на индианците е открито от реставратора Мария Пастка, почиствайки вековен слой от сажди и прах. Според директора на музеите на Ватикана Антонио Паолучи, фигурите на индианците са могли да бъдат създадени от Пинтурикио въз основа на описания на Христофор Колумб, който се е завърнал от дългия път. Експедиция на Колумб е изпратена от Испания, но за това откритие, което има испански корени със сигурност би трябвало да знае и папата, казва проф. Паолучи.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.