Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Във Флоренция откриха останките на Мона Лиза?
19 Юли 2012
Според историческите сведения Лиза Жирардини отишла в манастира "Св. Урсула" след смъртта на съпруга си

Италиански археолози твърдят, че са открили останките на жена, чийто образ е бил запечатан от Леонардо да Винчи в картината "Мона Лиза". Според изследователите, скелета, открит под пода на манастир във Флоренция, принадлежи на Лиза Жерардини, която е изобразена от великият Леонардо, съобщава Daily Mail.

Експертите извършвали разкопките в манастира "Св. Урсула" във Флоренция. Смята се, че именно тук е погребана съпругата на флорентинския търговец Франческо дел Джокондо. Според историческите сведения Лиза Жирардини отишла в манастира след смъртта на съпруга си. Тя починала на 63 години на 15 юли 1542 година.

Разкопките на манастира започнаха през миналата година, но работата беше спирана няколко пъти поради липса на финансиране. Проучването бе възобновено миналия месец и тази седмица, на дълбочина от 1,5 метра под пода бе намерен скелет на жена. Експертите планират да проведат ДНК изследване на останките и радиовъглеродно датиране.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.