Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха съкровище на кръстоносците
10 Юли 2012
Съкровището се състои от 108 златни монети, които експертите оценяват на 100 хиляди долара

Израелски археолози са открили в крепост на кръстоносците близо до израелския град Херцлия златни монети на възраст около 700 години. Според експерти, общата стойност на монетите възлиза на 100 хиляди долара.

Съкровището се състои от 108 златни монети. 93 от тях тежат 4 грама, 15-те други монети тежат 1 грам. Златните пари са били сечени в Египет 250 години преди да бъдат изгубени в крепостта.

Разкопките на мястото на старинната сграда са започнали преди три години в рамките на проект за предотвратяване на разпадането на склона, на който стои крепостта Аполония.

Оттогава археолозите са открили много предмети, които хвърлят светлина върху историята на крепостта. Сред находките са - стотици върхове на стрели, камъни за катапулт, останали от битките с мамлюките, които завзели крепостта от кръстоносците през 1265 година. Освен това са открити фрагменти от съдове, внесени от Италия.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.