Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сензационна находка - откриха погребани 3-метрови хора на 25 000 години [ВИДЕО]
8 Септември 2011
В научната литература те се споменават като великани, но доказателства в подкрепа на тази хипотеза няма, ние сме на прага на сензация, коментират учени

Археолози направиха сензационно откритие - в планините на Боржомското дефиле, Грузия. Там те откриха гигантски човешки кости на възраст 25 000 години. Учените твърдят, че ръста на гигантските хора е достигал до 2,5 - 3 метра.

Академикът от грузинската академия на науките Абесал Векуа смята, че откритието може да стане сензация, тъй като в научната общност отдавна се обсъждат въпроси, свързани с гиганти, населявали някои райони на Евразия преди десетки хиляди години.

"Обърнете внимание на бедрената кост, костта се различава от съвременния човек по размера и дебелината. Черепът също е много голям. Тези хора са живели и еволюирали в изолация от останалата част от цивилизацията, затова имат различен ръст. В научната литература те се споменават като великани, но доказателства в подкрепа на тази хипотеза няма, ние сме на прага на сензация", подчертава Векуа.

Не по-малко интересна е древната система на тези същества - от техните селища са останали каменни пътеки и гробници. Районът е осеян с кости, които планински ручеи са извели на повърхността.

Припомняме, че миналата година, немски учени идентифицираха нови, неизвестни досега древните хора. Тези хора са живели преди 48-30 хиляди години в Южен Сибир.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ми
16 Sep, 2011 | 21:32

Да не би да са били древни македонци? ;)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.