Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разшифроваха тайни текстове от последните години на живота на Исус Христос
23 Март 2011
Около 70 книги, всяка от които включва няколко зашити оловни страници, са били открити преди 5 години в северната част на Йордания

Група британски учени са успели да разгадаят част от сакрален текст, написан преди 2000 години върху тънки оловни листове.

Около 70 книги, всяка от които включва няколко зашити оловни страници, са били открити преди 5 години в северната част на Йордания от местни жители. Находката била пазена в тайна, тъй като е имало опити за продажба на древната библиотека на черния пазар.

След като обаче няколко потенциални купувачи се обърнали към учени, за да направят експертиза, за да установят автентичността на ръкописа, широката общественост научила за съществуването му.

Върху тънките оловни листове е нанесен кодиран текст на иврит. При това авторите на ръкописа са ползвали и йероглифи.

След продължителна работа специалисти от Оксфордския университет са успели да разгадаят част от текста. В него се говори за Месията и Възнесението. Учените смятат, че в книгите става дума за Исус Христос.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Alexander the Great
31 Mar, 2011 | 22:55

Вижте колко години криха (Ватикана) ръкописите от Мъртво Море (около 40 г.) и си правете изводи кога (ако изобщо някога) ще научим нещо повече за тези текстове върху оловни плочки !

%
25 Mar, 2011 | 12:00

Егати статията! От 70 книги това ли успяха да синтезират: "В него се говори за Месията и Възнесението"?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.