Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В България откриха най-древните свастики в Европа
21 Май 2010
Предметите са открити по време на разкопки в село Алтимир, близо до Враца

Археолози откриха парчета от кана украсена с пречупен кръст. Предметите са открити по време на разкопки в село Алтимир, близо до Враца, съобщи Дарик радио. Според археолозите, артефактите открити при село Алтимир са от V хилядолетие пр. Хр. Това е най-старата рисунка на свастика, открита до момента в Европа.

Находката, заедно със 70 други предмети ще бъдат изложени в музея на град Враца в рамките на изложбата "Богове, древни символи и знаци".


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ime
29 Oct, 2012 | 22:47

свастиката е древен езически символ на слънцето

муспи
10 Jul, 2010 | 01:47

Всяка свастика, било лява или дясна, буди радостни емоции, както Адолф Хитлер, Райха, или унищожаване на евреи. Наистина холокост не е имало, но болеста гоше и въобще тоталната деградация на това племе радва. Поклон пред светлата памет на Адолф, и когато засвирят тръбите - в атака!

дидо
06 Jul, 2010 | 03:03

Абе хора, четете повече, древният символ с посоката си няма общо с хитлеровия -надясно

ДЕсБу
29 Jun, 2010 | 11:04

Напълно съгласна с мнението на Галатекса, като ми се иска да допълня само, че на територията на България има множество артефакти с изображения на свастики, голям брой се датират към халколита, но има и няколко, които се определят като неолитни- новокаменната епоха по нашите земи се датира към 6 хил.пр Хр. С това те са най-древните намерени свастики не просто в Европа, а към момента и в света. Неолитни свастики има още в Перперикон, в близост до Голямата косматка, в Старозагорските неолитни жилища, на керамични съдове от Деветашката пещера и вероятно още на доста места. (всички са на мин. 8000 години, като тази в Перперек е нефритена.


galalex
04 Jun, 2010 | 00:33

Тъп, по-тъп, най-тъп, безбожник. Това е градацията с отрицателен знак на подобни коментари като тоя на то/ъ/пчо!!!!
Или той и такива като него ще изкарат всички древни българи и всички съвременни източни народи идиоти, за това че почитат този древен знак и се прекланят пред него, защото е свещен символ на благоденствие, пожелание за щастие, късмет, благополучие и прочие. Това, че ционистката пасмина си нарочи някакаво отроче, наречено Хитлер за своя маша и буквално сложи в ръцете му такива свещенни и святи знаци, за да ги опорочи и да им придаде сатанински смисъл, няма нищо общо с истинското значение, предназначение и използването им в древността.... а и в наши дни...

Edna
28 May, 2010 | 22:22

за свастиката===> http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3460&start=0

а тука има и относно друг ВРАЧАНСКИ артефакт, който се оказва най-старата писменост в СВЕТА: http://www.institutet-science.com/bg/gradeshnitzab.php


Bojko
22 May, 2010 | 11:38

Това е саувастика, журналисте тъп! Свастиката е в обратната посока! То бива, бива простотия и неграмотност, ...

haha
22 May, 2010 | 10:45

за свастиките, че са древни е ясно, обаче някой ще се хване ли да обясни защо Хитлер копира този древен знак и защо всички историци (?!!!), които знаеха, че е древен опорочиха един от символите, който присъства в Източната религия, а виждаме и тук е бил почитан? И това ако не е "конспирация", здраве му кажи! Да свързваш такъв символ със злодея на 20 век.

топчо
21 May, 2010 | 19:36

Да рарбираме ли ,че духовният наставник на Хитлер е българин и има ли други изпадащи в умиление пред свастиката.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.