Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пазеният в Москва череп на Хитлер всъщност... е женски
Николай Атанасов - 28 Септември 2009
ДНК-експертиза на американски археолог и генетик показали, че костта е на жена на около 40, т. е. не е и на Ева Браун
Пазеният в Москва фрагмент.
Пазеният в Москва фрагмент.

Американски учени обявиха, че съхраняващият се в Москва фрагмент от черепа на Адолф Хитлер всъщност принадлежи на неизвестна жена на възраст между 20 и 40 години, съобщава британският ежедневник The Daily Telegraph

В показания по научнопопулярния тв-канал History Channel документален филм “Бягството на Хитлер” (Hitler’s Escape) докторът по археология Ник Белантони и колегата му генетик Линда Стросбах посочват, че проведеният от тях ДНК-анализ на черепния фрагмент с дупка от куршум в Университета на Кънектикът е показал, че той е женски и вероятно не е и на загиналата с Хитлер Ева Браун.

Парчето кост, което се смята за част от черепа на Хитлер с огнестрелната рана, който той сам си нанася след като поглъща цианид в навечерието на превземането на Берлин от руснаците на 30 април 1945 г., се пази в Държавния архив на Руската Федерация и през 2000 г. бе показано публично в рамките на изложбата “Агонията на Третия райх”, организирана в Москва.

Структурата и плътността на костния фрагмент и генетичния анализ показали, че той не може да принадлежи на мъж, като вероятно не е и на 33-годишната към момента на смъртта си Ева Браун, която за разлика от Хитлер починала от действието на отровата и няма никакви сведения да е прострелвана в областта на главата преди или след смъртта си.

Съгласно общоприетата и известна версия Хитлер и Браун се самоубиват заедно приемайки цианид, но след това фюрерът се прострелва и в главата. Телата на двамата биват изгорени в градината на Райхсканцеларията, недалеч от изхода на бункера им, където са закопани и останките. След падането на германската столица, погребението на диктатора и любовницата му е открито от съветското контраразузнаване.

Основно доказателство за смъртта на фюрера били челюстта му и зъбните протези, които съвпаднали с указанията в медицинския му картон. Именно тези кости били открити непосредствено след погребването на диктатора.

Фрагментът от черепа е открит по-късно през 1946 г., след започването на разследване във връзка със слуховете, че Хитлер е избягал и е жив.

През февруари 1946 г. тленните останки на Хитлер, Ева Браун, министърът на пропагандата Йозеф Гьобелс, съпругата му Магда и 6-те им деца, са препогребани в лагер на НКВД в Магдебург.

През 1970 г., във връзка с предаването на територията на базата на ГДР, тогавашното вече КГБ изравя отново останките, изгаря ги до пепел и ги разпръсква в река Елба.


Хитлер с Ева Браун.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

a.hadzhiev
11 Jan, 2010 | 23:54

Nishto veche ne mozhe da me vpechatli. Napulno vuzmozhno i veroyatno.

муспи
05 Oct, 2009 | 16:30

Ето пак е понеделник, и ако не друго то е поне годишнина от учреждаването на Холокоста. Чевства се ежедневно този най велик дил в историята на икономиката и от президинтката на ЮНЕСКО е предложен за Нобелов лауреат. Само дето тази президентка не е лезбийка, не е и богата, а се муши в Олтаря. Кой знае колко е напластила в Люксембургски банки? - ние не сме като гоите да си гледаме в канчетата. Със същия успех може да се вреди и Гергана, въпрос на лък, затова пък си има свои, духовни страдания, - неизповедими са божиите съдби. Тя ежедневно свидетелства как Соломончо се е натъпкал с парафин дотам, че не му личи да е обрязан. Но да не задълбочаваме за любов, за да не излезе после че цялата информация е била еврейска, но и без да прескачаме възможноста този случай да се класифицира като антисемитизъм и да се осребри, било с фондовете на Холокоста, било с МВФ, - ако Синедриона Другари не ни спусна по важна работа. Господа, Другари, Партньори - Голяма Радост - бог не се е отвърнал от Израиля! Звезда падна от небето, решение от най Горно място! Главната квартира на Синедриона реши съвършенно секретно, и ако го публикува то е само от приятелство, от избитък на Величие. Тези, най важни Велможи, Тези пред които бог слуша и си записва, Тези секретни Рабита, Пастири на човечеството (без гоите де), Тези заради които грее слънце и дъжд вали, решиха! Не може да бъде? Но всичко може еврейна, може това решение да го отмени за кеф и после пак да го обяви, било че пак, било че не е било отменяно. Другари, Господа, Партньри само едно ни безпокои - ще се справят ли нашите хара с прехода към новата (старата) форма на собственост? Не се ли твърде задълбочихме в класическата? Ние презираме спокойствието и обичаме бурите, но не те ни безпокоят, а натрапчивите опасения да не бе при Постновия Ред да се допуснат някой утичания? Братя Бесове в Дявола Йехова - Синедриона днес реши да отчете като грешка ликвидацията на Съветския Съюз и въобще Комунизма и смята да възтанови равновесието на благодатта! Сетете се Извратени в Кривото Сладури - много наши са напластили в Люксембург и се радват на взаимни ангажименти, а при хаос от такъв мащаб, че вместо Люксембург пише да кажем Истанбул, не е изключено източване в неизвестна посока на всичко! Наистина ББ (Bratia Besove) от наши, но и от нашите канчета. Не е ли по добре да си запазим в BGR сегашния режим?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.