Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ДНК анализи потвърдиха: Никой от Романови не е оцелял при разстрела
1 Май 2008
Тези дни стана ясно, че откритите миналото лято кости са на Алексей и Мария, една глава от историята бе затворена
Царското семейство, разстреляно на 17 юли 1918 година
Царското семейство, разстреляно на 17 юли 1918 година

ДНК анализи потвърдиха тези дни, че откритите миналата година останки на царското семейство в Русия действително принадлежат на децата на последния руски цар, разстрелян през 1918 година.

С официално изявление по този повод руските власти сложиха край на всички съмнения, че някое от децата на Николай ІІ е избегнало смъртта и написаха последната глава в историята на династията Романови, която управлява страната от 1613 година до Февруарската революция на 1917-та.

Едуард Росел, губернатор на Свердловска област, където е убито царското семейство, заяви, че фрагментите от кости, открити там през лятото на миналата година, са били проучени в американска лаборатория. Резултатите " напълно потвърждават", че останките принадлежат на царевич Алексей и великата княгиня Мария. "Ние намерихме цялото семейство", заяви губернаторът на журналистите в Екатеринбург.

След болшевишката революция царят със своето семейство е поставен в домашен арест. Членовете на императорската фамилия са екзекутирани на 17 юли 1918 година по време на Гражданската война, защото болшевиките се боят, че около живия цар могат да се обединят белите. Телата на убитите са пуснати в киселина, а после погребани в яма.

В съветския период царското семейство е обвинявано във всички възможни грехове, а после е забравено. След разпадането на СССР обаче интересът към него се възражда. През 1991 година при разкопки са открити останките на Николай ІІ, съпругата му Александра и трите им дъщери - те са общо 4. През 1998 година, 80 години след разстрела, те са погребани в Петропавловската крепост в Санкт Петербург.

В онова време не са открити телата на Алексей, болния от хемофилия син на царя и наследник на руския престол, както и на сестра му Мария. Това породи нови теории за евентуалната възможност някое от децата на царя да е оцеляло.

През ХХ век няколко жени едновременно се представят за дъщерята на царя, великата княгиня Анастасия Николаевна- сега вече е абсолютно сигурно, че Анастасия е загинала заедно с останалите членове на семейството. Сега, когато са намерени вече всички останки, единственият въпрос, който остава, е историческото наследство на царския режим. Много историци твърдят, че неефективното управление на Николай и странната личност на жена му са подпомогнали падането на управляващата династия.

Императрица Александра е родена в Германия и е внучка на кралица Виктория. Руският народ не я обича, отчасти заради немския и произход, отчасти заради връзките и с печално известния "безумен монах" Григорий Распутин.

В последните години обаче царизмът в Русия бе частично реабилитиран. През 2000 година Руската православна църква канонизира Николай ІІ и неговото семейство. На юг в Русия, в Городовиковск, започна строителството на първата църква в чест на царевич Алексей. Местният архиепископ заяви при церемонията на освещаването на първия камък, че младия наследник е убит " безбожно и безжалостно". За 90- годишнината от смъртта на царското семейство в Русия ще има паметна церемония.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

СЦС
19 May, 2008 | 15:04

Убийството на царското семейство е дело на юдеомасоните болшивици,врагове на православието и славянството

polaris
03 May, 2008 | 02:49

koi naredi izbivaneto na semeistvoto,dr.Botkin i drugite ot grupata!?! vtoro- koi predade tazi zapoved i na kogo?? imenata!! tozi KOGO koi e ,dokoga dojivia i koga i kak umria!? drugite dvama umriaha v razpad!!drugite ubiici kude sa otishli?razbira se prednite2 uspiaha da izbiat hiliadi predi da se razpadnat prijive...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.