Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В град Мексико откриха древна пирамида
28 Декември 2007
Новото откритие може да докаже, че древният град е с поне едно столетие по-стар

Археолози откриха на територията на столицата на Мексико останки от пирамида на възраст около 800 години, съобщи Reuters. Предполага се, че пирамидата е построена от ацтеките. Новото откритие може да докаже, че древният град е с поне едно столетие по-стар, отколкото се смяташе досега.

Останките от пирамидата, която сега е висока не повече от 15 метра, са открити в района Тлателолко – голям религиозно-политически център за елита на ацтеките. До сега се предполагаше, че този район е урбанизиран около 1325 година - в същата година, когато е основан Теночтитлан, столицата на империята на ацтеките. С откриването на пирамидата, която е от периода 1100 - 1200 г. тези оценки трябва да се преразгледат.

По време на разкопките до момента археолозите са открили скулптурни изображения на божества, пет черепа и няколко съоръжения близо да пирамидата, построенни след 1431 година. През август 2007 година на територията на град Мексико археолози откриха останки от пирамида, която може би е основната пирамида на древната столица на ацтеките Теночтитлан.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.