Факти, Анализи, Коментари
   7 Декември 2023
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На японското крайбрежие откриха Източната Атлантида
31 Август 2007
Близо до остров Йонагуни е открит древен град, който подобно на тайнствената Атлантида е била погълната от океана.

Геологът Масааки Кимура (Masaaki Kimura), професор в университета в Рюкю (Ryukyu University), твърди, че при изследването на морското дъно близо до японското крайбрежие е открил останки от древна цивилизация. Тя подобно на тайнствената Атлантида е била погълната от океана, съобщи Ройтерс. Според данните на учения руините се намират близо до остров Йонагуни (Yonaguni), югозападна Япония.

Масааки Кимура в продължение на няколко години е доказал, че камъните открити от любители-гмуркачи през 1985 г., принадлежат на неизвестен град, за който се споменава в легендата Мю.

Съдейки по формата и разположението на руините, населенето място е изглеждало като древен римски град – коментира проф. Кимура - Аз успях да разгледам фигура, подобна на триумфалната арка, намираща се от лявата страна на подобие на Колизеума, а също и светилище изградено върху хълм”.    

През 1985 година любители-гмуркачи открили неестествено гладки камъни, които образуват нещо подобно на стълба. След това Масааки Кимура успял да открие неравни образувания, простиращи се на площ от един квадратен километър и формирани от гладки камъни.

Ученият смята, че в града е имало замък, светилище, арка, статуи и нещо като Колизеум. Според него градът е потънал след земетресение преди около 3 хиляди години.

Някои специалисти са скептично настроени относно изводите на проф. Кимура. Според тях подобни образувания се следствие от вулканична дейност, а също и от въздействието на приливите и отливите.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.