Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Китай откриха най-големият динозавър в Азия
5 Юли 2007
Международен екип от учени разкопавал 18-метровия динозавър цели две години.

Палеонотолози разкопаха в китайската провинция Хънан скелета на най-големия, 18-метров динозавър в Азия, съобщи РИА “Новости” като се позовава на китайската информационна агенция Синхуа.

По данни на Синхуа, местните жители отдавна са открили останките на "дракона", както го нарекли, и започнали да ги разкопават.  Дължината на кръстната кост се оказала 1,31 метра. Учените първоначално са били на мнение, че въпросният "дракон" не може да бъде причислен към динозаврите, тъй като почвеният слой, в който се е намирал фосилът, е бил формиран през Кайнозойската ера. По това тогава динозаврите не са съществували.

По-късни изследвания обаче са показали, че става дума за растителнояден зауропод, който е живял преди 85-100 милиона години през периода креда на мезозойската ера.

По думите на У Гуочан (Wu Guochang), представител на местния Департамент по земни ресурси, учени от геоложкия музей в провинция Хънан и Академията по геологични науки съвместно със изследователи от САЩ, Великобритания, Германия и Япония за разкопавали скелета цели две години.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.