Факти, Анализи, Коментари
   24 Юни 2021
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Последни данни от проучване на MBMD
22 Юни 2005

МБМД: Коалиция за България- 34,6 %, НДСВ – 21,7 %, ОДС – 6,1 %, ДПС – 9 %, БНС – 6 %, ДСБ – 7,4 %, Атака – 7,2 %

      Коалиция “Атака” влиза в парламента и е твърде вероятно да има 7 политически сили в следващото Народно събрание при избирателна активност от 59 %. Това сочи последното изследване на МБМД, направено с интегрална бюлетина, резултатите от което бяха представени на пресконференция днес, предаде репортер на Агенция "Фокус".

      При същата избирателна активност от 59 % Коалиция “За България” получава 34,6 %, НДСВ – 21,7 %, ОДС – 6,1 %, ДПС – 9 %, Български народен съюз – 6 %, Демократи за силна България – 7,4 %, Коалиция “Атака” – 7,2 % и други партии и коалиции вземат общо 8 %. При седем политически сили в парламента Коалиция “За България” ще има 90 до 95 депутатски места. НДСВ – 55 – 58, ОДС – между 16 и 20 депутата, ДПС – между 20 и 23, Български народен съюз – между 15 и 20, Демократи за силна България – между 16 и 19 и Коалиция “Атака” – между 15 и 20 депутата.

      Според директора на МБМД Мира Янова засиленият интерес към Коалиция “Атака” се дължи на много причини. Някои от тях са заявката за коалиция между БСП и ДПС в последните седмици, тъй като много хора в районите, населени с турско населени, доскоро са имали склонност да гласуват за БСП като алтернатива на ДПС, но след възможност за коалиция сега са ориентирали гласа си към Коалиция “Атака”.

      Забелязва се тенденция на спад на електоралната подкрепа на Коалиция “За България”. също така има голяма неизвестност и около това – коя ще бъде първата дясна политическа сила, тъй като резултатите им се изравняват. Мира Янова изтъкна, че не се ангажира да прогнозира коя ще бъде първата политическа сила.

      При избирателна активност от 72 % Коалиция “За България” ще вземе 33,5 %, НДСВ – 20,9 %, ОДС – 7,1 %, ДПС – 8,1 %, БНС – 7,6 %, ДСБ – 6,1 % и Атака – 6,7 %. При тази избирателна активност от 72 % за други партии и коалиции ще отидат около 10 % от гласовете.

     

последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Н.Марков
30 Jun, 2005 | 02:25

Турците в Турция,Еврейте в Изрел,а циганите КАДЕ???????

Н.Марков
30 Jun, 2005 | 02:21

Бьлгарин е този,който се чувства такьв и най вече този,който сьомява да кара другите да се чувстват такива!

Българин
26 Jun, 2005 | 12:18

Първо да Попитам нещо много простио защо всички политици ГОВОРЯТ ЗА ЕВРОПА ЗАЩО Винаги КУРСА НА ДОЛАРА $ Е ПРАВ НА БНБ ? А НЕ ЕВРОТО ??
Аз гласувах също за АТАКА, искам да кажа едно нещо: България за българите!
не ме разбирайте погрешно, не съм расист в ни най-малка степен, просто в България един български гражданин трябва да се чуства добре, без да бъде обременяван и тормозен от "елементи" определящи себе си като всичко друго, но не и българи.
Който се смята за турчин, ами има държава Турция, там да си вдигат паметници на техни идоли, там да наричат българите "гяури" там да си изповядват вярата без да я налагат другиму, там да си говорят на турски и това да е условие номер 1 за да постъпиш на работа......
Тук е БЪЛГАРИЯ!!!!!!
За циганите мога да кажа, че сами са си избрали този начин на живот и не трябва да бъдат толерирани и съжалявани, ама напротив , да им се даде ясен отговор как се живее в България и какви са нормите на поведения и наказуемостта за постъпки потъпкващи всякакви закони и етика.
Тази интеграция на малцинствата според мен стана фикс идея на доста политици и забравиха, че съществуват и българи в тази държава.
Доста хора определят Волен Сидеров като краен, ами добре така сие, но такива са вижданията на човека, които явно съвпадат и са подкрепени от доста българи, които реално са много повече от гласувалите, сигурен съм в това
Радвам се, че Коалиция АТАКА влезна в парламента и ще играе ролята на балансьор всред всички останали банални "пешки" и антинационалисти.
Да живее България!!!!!!  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.