Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цветана Пиронкова е спортист №1 на България за 2020 година
30 Декември 2020
На второ мястое младият борец Едмонд Назарян, а третио Кубрат Пулев
Тенисистката Цветана Пиронкова бе избрана за спортист №1 на България за 2020 година. Това определи 63-ата анкета "Спортист на годината", която този път остана без церемония заради противоепидемичните мерки в страната, предаде КРОСС. В анкетата се включиха 82 журналисти от 40 медии, които определиха водещите ни спортисти и треньори.

Със 732 точки първата позиция грабна Цвети Пиронкова, която направи страхотно завръщане на корта след тригодишно отсътвие.

Мнозина смятаха, че Цвети е приключила с тенис кариерата си, но тя се включи в Откритото първенство на САЩ, където смая света с достигането до четвъртфиналите. Там тя отстъпи на Серина Уилямс. Цвети също така участва и на "Ролан Гарос", където се добра до третия кръг. Завръщането й след толкова години и най-вече след раждане, накара целия свят да говори за българката.

На второ място с 525 точки е младият борец Едмонд Назарян, който грабна европейска титла по борба. Синът на легендата Армен Назарян отвя конкуренцията по време на шампионата в Рим.
Трети с 259 точки е Кубрат Пулев, който за втори път в своята кареира достигна до най-големият мач в бокса - този за световната титла в тежка категория.

Кобрата загуби от Антъни Джошуа в деветия рунд, но самото му достигане до мач, който се превърна в спортна новина №1 по света е сериозно постижение.

Четвърта с 220 точки е световната шампионка по самбо Мария Оряшкова, а челната петица оформя младият ни талант в плуването Йосиф Миладинов, който счупи няколко национални рекорда.

Заради по-малкото спортни събития с оглед пандемията, тази година класацията имаше само петима спортисти, а не традиционните 10.

Наградата "Отбор на годината" грабнаха тенисистите ни Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Алексаднър Донски.

През януари те взеха участие на ATР Cup, където донесоха страхотни тенис емоции на феновете с победи над Великобритания и Молдова. За съжаление поразжение от Белгия ни остави на трето място в групата заради по-лош актив в сетовете срещу противниците ни.

В традиционната анкета на вестник "Труд" победител е треньорът на националния отбор по борба (жени) - Петър Касабов.

За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов получава приза за "Спортист с увреждания".

За любимец на публиката в категорията "Вот на публиката" бе избран златната ни ракета - Григор Димитров.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.