Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Наско Сираков дава 35% от акциите на Левски на Тити Папазов
10 Юни 2020
51 процента от акциите ще останат у него. 35 процента ще прехвърли на Константин Папазов - Тити, защото му имал огромно доверие
Новият мажоритарен собственик на ПФК Левски Наско Сираков даде първата си пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", предаде БНР.

Той не скри вълнението си и призна, че за него спасението на клуба е кауза и смята, че положението не е чак толкова тежко и е оптимист, че ще се справи със ситуацията. Той допълни, че ще работи без заплата. 51 процента от акциите ще останат у него. 35 процента ще прехвърли на Константин Папазов - Тити, защото му имал огромно доверие. Сираков никога не се бил виждал с депутата от ДПС Делян Пеевски. 

"Дълговете на клуба са общо 23 милиона 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с "Главболгарстрой" за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година. Не е чак толкова страшна ситуацията. Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори. С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора", започна четвъртият в света от САЩ 1994 г.

"В ДЮШ не съм имал възможност да наблюдавам работата пряко. Това е една от насоките, в които ще обърнем сериозно внимание. Не е нормално Левски и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Левски трябва да бъде синоним за коректност", продължи той.

"Ще търсиме подкрепа от премиера, защото многократно през годините той е изразявал подкрепата си за футбола и спорта, за съдействие за стадиона", каза още Сираков.

Според него с трупането на дългове се е загубило уважението към Левски като институция.  Левски ще се раздели със спортния директор Ивайло Петков, обяви новият мажоритарен собственик.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.