Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Английската Висша лига тръгва от 1 юни?
22 Март 2020
Идеята е да завърши кампанията в рамките на шест седмици преди старта на новата през август 2020-21
Английската Висша лига е устремена към подновяване на първенството на 1 юни и ще се опита да завърши кампанията в рамките на шест седмици преди старта на новата през август 2020-21, съобщиха от The Telegraph. Според информацията това е най-добрият възможен вариант, който цели минимализирането на големите финансови щети, които клубовете понасят, продължавайки да плащат заплати при спрения заради пандемията от коронавирус шампионат. 

На 13 март всички професионални футболни мачове в Англия, включително Висшата лига,  бяха преустановени до 4 април, като впоследствие това бе удължено до 30 април.

Въпреки това отлагането на Европейското първенство с година отвори място в календара за завършек на домашните първенства, ако кризата бъде овладяна. Договорите на играчите, някои от които приключват през юни, могат да бъдат проблем, въпреки че от Международната футболна централа (ФИФА) заявиха, че гледат различни варианти за разпределения.

Според плана, който се обсъжда, Премиършип и ФА Къп ще бъдат подновени пред празни трибуни, добавиха от The Telegraph. Кампанията през сезон 2020-21 ще започне в такъв случай с кратка пауза на 8 август, твърди информацията, което ще позволи на лигата да изпълни своя дял във втория сезон от тригодишните права за излъчване, на стойност 9.2 млрд. паунда. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Фен
22 Mar, 2020 | 12:16

За съжаление няма да стане. При тази тргична ситуация в Европа само това оставаше да направят


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.