Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Изхвърлиха Русия от всички спортни съзтезания за 4 години
9 Декември 2019
Това решение взе Световната антидопингова агенция (УАДА) на заседанието си днес в Лозана
Световната антидопингова агенция (УАДА) реши на заседанието си днес в Лозана да изключи Русия от световни спортни състезания, включително и олимпийските игри, за срок от четири години, предаде Ройтерс.

Агенцията обвини Москва във фалшфициране на данни от руската лаборатория.

Наказанието означава, че руски спортисти няма да участват в летните игри в Токио догодина и в зимните в Пекин през 2022 година, както и на световното първенство по футбол през 2022-а в Катар. Уточнено беше, че санкцията няма да спре отбора на Русия от участие в европейското по футбол догодина.

В края на миналата седмица президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че МОК ще се съобрази с решението на УАДА, каквото и да бъде то, което означава, че Русия действително ще бъда наказана за Токио и Пекин. Все пак всички руски спортисти, които докажат, че не са имали взаимоотношения с РУСАДА, вероятно ще бъдат допуснати до участие на Игрите, но под неутрален флаг. 

„Пълният списък с препоръки беше приет единодушно“, заяви говорител на УАДА след заседанието.

Той допълни, че Русия има 21-дневен срок да обжалва наказанието пред Арбитражния съд.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.