Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец-Левски 2:0
7 Октомври 2019
Шампионите са с 30 точки, "сините" са втори с 26, колкото има и Локомотив Пловдив
Отборът на Лудогорец увеличи преднината си на върха в класирането на елита на българския футбол на четири точки, след като победи директния съперник Левски с 2:0 в Разград в мач от 12-ия кръг на Първа лига, съобщава БНР. Шампионите са с 30 точки, "сините" са втори с 26 и са равни по точки с Локомотив Пловдив, а ЦСКА-София е с три назад преди паузата за националните отбори.

Мачът започна с отлична възможност за Левски, след като Фелипе Нашименто получи топката в наказателното поле, но неговият удар бе твърде слаб и в ръцете на вратаря Пламен Илиев. В 14-та минута "сините" имаха още един шанс от пряк свободен удар, при който Живко Миланов уцели горния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но националният страж отново спаси разградчаните, този път с отличен плонж.

Лудогорец отговори на предизвикателството с гол. В 16-та минута центриране в наказателното поле предизвика разбъркване и топката в крайна сметка попадна в Марвин Чибота, който вкара с акробатичен удар.

Първото положение за второто полувреме бе за "сините". След бързо изнасяне на топката Фелипе Нашименто подаде наляво към Найджъл Роберта, който влезе към центъра и стреля моментално в далечния ъгъл, но топката се размина с вратата.

Въпреки че Левски опита натиск през второто полувреме, то Лудогорец се държеше стабилно в защита и дочака с търпение втория си гол. В 80-та минута Клаудиу Кешерю получи топката в наказателното поле, овладя я пред защитник на "сините" и преодоля Милан Миятович с техничен удар към далечния ъгъл. Дан Битон бе близо до трети гол за Лудогорец в добавеното време, но Миятович спаси.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.