Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лионел Меси е най-добрия футболист за 2018-та година
24 Септември 2019
Престижното отличие той получава за рекордния шести път
Лионел Меси беше определен за футболист на годината на ФИФА за рекорден шести път на церемония в операта Ла Скала в Милано. Меси, който помогна на Барселона да спечели титлата в Испания и заслужи "Златната обувка" за най-добър реализатор в Европа, изпревари защитника Върджил ван Дайк от Ливърпул и нападателя Кристиано Роналдо от Ювентус и взе приза за първи път от 2015 година насам, предаде БНР. 

Изборът на аржентинеца беше малко очакван, след като Ван Дайк спечели Шампионската лига, а наскоро беше обявен и за най-добър играч в Европа. За най-добър треньор беше избран германеца Юрген Клоп от Ливърпул, а за най-добър вратар - Алисон също от мърсисийдския клуб.

Меган Рапино беше определена за футболистка на годината, след като помогна на САЩ да спечели световната титла. Тя изпревари сънародничката си Алекс Морган и англичанката Люси Бронз. Селекционерката на американките Джил Елис пък заслужи приза за най-добър треньор в женския футбол.

В отбора на ФИФА за годината попаднаха вратарят Алисон (Ливърпул) и полевите играчи Матайс де Лихт (Аякс), Марсело и Серхио Рамос (Реал Мадрид), Върджил ван Дайк (Ливърпул), Френки де Йонг (Аякс), Еден Азар (Челси), Лука Модрич (Реал Мадрид), Кристиано Роналдо (Ювентус), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Лионел Меси (Барселона).


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.