Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-накрая Гришо победи Федерер - на полуфинал на US Open e
4 Септември 2019
Това е първи успех на Гришо над неговия идол, а той дойде в осмия мач между двамата
Григор Димитров записа един от най-големите триумфи в кариерата си, побеждавайки Роджър Федерер в пет сета в двубой от 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ. 28-годишният българин се наложи над швейцарския ветеран с 6-3, 4-6, 6-3, 4-6, 2-6.

Това е първи успех на Гришо над неговия идол, а той дойде в осмия мач между двамата. Българинът пречупи съпротивата на поставения под №3 след 3 часа и 12 минути битка на корта. Димитров реализира пет пробива от 15 възможности и четири пъти сбърка на собствения си сервис. Преди началото на решителния пети сет Федерер поиска медицинска пауза, а след това представителят ни набързо поведе с 4-0 с два пробива. При 5-2 той сервира за победа в мача и реализира първия си мачбол в срещата. Димитров стана състезателят с най-ниска позиция в ранглистата, стигнал до полуфинал в Ню Йорк от 28 години. 

За място на финала първата ни ракета ще спори с руснака Даниил Медведев, който отстрани Стан Вавринка със 7-6 (8-6), 6-3, 3-6, 6-1 за 2 часа и 33 минути. Медведев също ще играе за първи път в кариерата си в полуфинал на Ю Ес Оупън. Руснакът и Димитров досега са си разменили по една победа през 2017 г., като успехът на Медведев е на твърди кортове във Вашингтон, а този на Гришо на трева в Лондон. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.