Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ливърпул спечели Шампионска лига
2 Юни 2019
Попаденията за Ливърпул отбелязаха Мохамед салах във 2-ата минута от дузпа и Дивок Ориги в 87-ата минута
Ливърпул спечели за шести път трофея в турнира Шампионска лига. Това стана след победа с 2:0 над Тотнъм в изцяло английски финал, който се игра на стадион "Уанда Метрополитано" в столицата на Испания Мадрид, съобщава БНР. До момента "червените" бяха вдигали отличието пет пъти, като това се случи през 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 г.

Попаденията за Ливърпул отбелязаха Мохамед салах във 2-ата минута от дузпа и Дивок Ориги в 87-ата минута.

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналия при автомобилна катастрофа Хосе Антонио Рейес.

След само 21 секунди от началото на двубоя, Садио Мане центрира в наказателното поле на Тотнъм, а топката се отби от ръката на Муса Сисоко, което накара Дамир Скомина да отсъди дузпа. Салах реализира наказателния удар, като прати топката малко над ръката на Юго Лорис.

Тотнъм отговори с удар над гредата на Муса Сисоко. В 18-ата минута играта беше спряна за кратко, след като разголена фенка нахлу на терена.

В 38-ата минута Анди Робертсън напредна и шутира много опасно под гредата, но Юго Лорис успя да избие в корнер.

В края на полувремето играчите на Маурисио Почетино натисна и създадоха две добри възможности. Първо Сон не бе точен със завършващото подаване, въпреки че бе останал да се надиграва само с Матип. След него Деле Али получи топката в наказателното поле, но ударът му бе много неточен.

Тотнъм силно втората част и създаде интересни моменти пред Алисон Бекер. Кейн, Али, Сисоко и Ериксен създадоха напрежение в наказателното поле на Ливърпул. Клоп реагира като извади от игра Фирмино и Вайналдум, а на техните места се появиха Дивок Ориги и Джеймс Милнър. 

Почетино от своя страна даде възможност на Лукас Моура. Ливърпул можеше да реши всичко в 69-ата минута, когато удар на Милнър мина на сантиметри встрани от вратата.
Тотнъм отново взе инициативата и удар на Сон в 73-ата минута затрудни максимално Алисон. Отново кореецът беше близо до гола, но Ван Дайк се намеси решително в последния момент.
Четвърт час преди края Сон се измъкна и стреля с глава, но не намери целта. В 80-ата минута "шпорите" стигнаха до най-чистите си положения до този момент. В рамките на секунди Сон и Моура стреляха, но и в двата случая Алисон бе на висота.

Последният жокер за Почетино бе Фернандо Йоренте, който влезе на терена в 82-ата минута. В 85-ата Ериксен направи майсторско изпълнение от фаул, но и този път Алисон се справи.

Ливърпул нанесе втори удар в 87-ата чрез Дивок Ориги, който получи пас вляво и с диагонален удар покачи на 2:0.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.