Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев (Пд) - Локомотив (Пд) е финала за Купата на България
24 Април 2019
В инфарктна среща реванш Ботев завърши наравно 3:3 при гостуването си срещу ЦСКА - София и продължават напред след общ резултат 6:5
Отборът на Ботев (Пловдив) се класира за финала в турнира за купата на България. В среща реванш пловдивчани завършиха наравно 3:3 при гостуването си срещу ЦСКА - София и продължават напред след общ резултат 6:5 от двата двубоя. За трофея те ще спорят с Локомотив (Пловдив).

Домакините, подкрепяни от своята публика, започнаха по-силно мача, но не достигнаха до чисти голови положения. В 14-ата минута Тиаго центрира в наказателното поле на гостите и ударът с глава на Жоржиньо не намери целта.
Осем минути след това вратарят на столичани Витаутас Черниаускас допусна груба грешка, опитвайки да изчисти върната към него топка, но кълбото достигна до Тодор Неделев и националът с удар от дистанция от въздуха красиво прати топката във вратата на ЦСКА -София за 0:1. 

Пет минути след това Лъчезар Балтанов отблизо с прецизен удар направи резултата 2:0 в полза на пловдивския тим след бърза атака и асистенция на Васил Шопов.

В 30-ата минута Валентин Антов шутира, но вратарят Даниел Кайзер изби топката в ъглов удар.
Преди началото и в четвъртата минута от двубоя беше почетена паметта на легендата на "червените" Красимир Безински, който почина по-рано тази седмица.
Само четири минути след почивката "армейците" намалиха изоставането си. Али Соу направи добавка отблизо, след като стражът Кайзер не се намеси добре след далечен шут на Тиаго.
В 53-ата минута задачата на гостуващия отбор стана значително по-трудна, след като Филип Филипов получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Рафаел Енрике. 

В 73-ата минута Кристиан Малинов беше оставен непокрит, но от десетина метра стреля с глава в ръцете на Кайзер. Само минута след това домакините изравниха резултата. Резервата Евандро се разписа със силен изстрел по диагонала след пас на Пинто, връщайки надеждите за обрат на домакините.
В 78-ата минута Даниел Кайзер спаси удар с глава отблизо на Соу, а при последвалото центриране от корнер стражът на Ботев изби и шут на Евандро. 

В 85-ата минута Али Соу реализира изравнителен гол в общия резултат от дузпа, която главният съдия Петър Костадинов отсъди за нарушение на Костадин Ничев срещу Рафаел Енрике. Антонио Вутов получи директен червен картон за бурния си протест срещу съдийското решение на Костадинов.

Когато всички на стадион "Българска армия" очакваха продължения се стигна до шокиращо изравняване в резултата от мача-реванш. В 88-ата минута Кристиан Димитров вкара гол с глава след центриране от корнер на Тодор Неделев и останалите с 9 души на терена пловдивчани отново ще играят на финал в турнира за националната купа след равенство 3:3. 


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.