Факти, Анализи, Коментари
   30 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
След ЦСКА Черно море победи и Лудогорец
23 Февруари 2019
Това е поредният пролетен провал за шампионите и лидери в класирането след 0:0 срещу Верея и 1:1 срещу Ботев (Пд)
В здрав мач и пред погледа на националния селекционер Петър Хубчев, Черно море постигна минимална победа над шампиона Лудогорец с 1:0, съобщава БНР. Това е поредният пролетен провал за шампионите и лидери в класирането след 0:0 срещу Верея и 1:1 срещу Ботев (Пд).

Единственото попадение в мача вкара Виктор Генев през първата част.

Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме, независимо от студеното и ветровито време. Първото сериозно положение в мача бе за гостите в 5-та минута, когато след центриране от корнер Драгош Григоре засече топката с глава, но тя премина над вратата на домакините. В 11-та минута Черно море можеше да открие резултата, но вратарят на Лудогорец Пламен Илиев улови топката след удар на Георги Илиев по земя. 

В 13-та минута домакините поведоха в резултата. Аристот Ндонгала центрира отдясно, Георги Илиев отклони топката към Виктор Генев, който с глава от непосредствена близост вкара за 1:0. В 16-та минута георги Илиев можеше да реализира нов гол за "моряците", но след удара му с глава вратарят Пламен Илиев улови. 

В 25-та и 26-та минута Лудогорец на два пъти бе близо до изравняване, но пропуснаха Клаудиу Кешеру и Джоди Лукоки. В 33-та минута Аристот Ндонгала стреля опасно от 20-тина метра, но вратаря на гостите Пламен Илиев улови топката. 

В 35-та минута Виктор Генев можеше да вкара втория си гол в мача. Георги Илиев центрира от фаул, Генев засече топката с глава, но за късмет на шампионите тя мина на сантиметри от страничната греда. В 37-та минута бе най-чистото положение за гостите, когато Вандерсон стреля от няколко метра, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката. 

В 73-та минута Якуб Свиерчок бе изведен в отлична позиция, но от няколко метра пропусна на празна врата да изравни резултата. В 75-та минута Джоди Лукоки проби отдясно, навлезе в наказателното поле на домакините и стреля от малък ъгъл, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката. В 85-та минута Мартин Минчев стреля много опасно от около 20-тина метра, но вратарят на гостите успя да избие топката. 

Лудогорец е лидер с 53 точки, пред ЦСКА-София с 48 и Левски с 45, които играят в неделя помежду си. Черно море е шести с 37 точки.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.