Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Левски не вкара, но победи ЦСКА
29 Септември 2018
Единственото попадение за "сините“ падна след автогол на вратаря на "червените“ Витаутас Черниаускас
Отборът на Левски победи с минималното 1:0 ЦСКА-София във Вечното дерби, играно на националния стадион "Васил Левски“. Единственото попадение за "сините“ падна след автогол на вратаря на "червените“ Витаутас Черниаускас. Ударът на Габриел Обертан от 22 метра се отклони от гредата и рикошира в гърба на литовския страж, за да донесе важния успех за възпитаниците на Славиша Стоянович.

Пред около 20, 000 привърженици по трибуните Левски започна по-добре срещата и владееше повече топката, докато символичните домакини от ЦСКА-София се затрудняваха при организирането на своите атаки. В 29-та минута Давид Яблонски се извиси в наказателното поле след ъглов удар, но изстрелът му с глава премина над вратата. Само минута по-късно "сините“ поведоха в резултата. Ангел Лясков допусна грешка при изнасянето, която позволи на Обертан да отправи силен удар по посока вратата на Черниаускас. Шутът се удари в гредата и се отклони от гърба на плонжиралия страж, за да влети в мрежата на "червените“ – 1:0. ЦСКА-София така и не успя да стигне до сериозна опасност преди почивката и отборът на Левски се оттегли с преднина на полувремето.

През втората част играчите на Нестор Ел-Маестро претендираха за дузпа в 52-та минута на двубоя, когато Иван Горанов игра с ръка след удар на Тиаго Родригеш, но главният съдия Ивайло Стоянов остана безмълвен. Малко след това пък от синия щаб имаха претенции за единайсетметров наказателен удар, след като Жерсон Кабрал бе повален от Кристиян Малинов, но реферът отново си замълча. В края на мача Кирил Десподов получи възможност да донесе точка на ЦСКА-София, но пропусна да реализира в 81-та минута на срещата. Така Левски закономерно спечели дербито и вече е едноличен лидер с 25 точки на върха на Първа професионална лига. ЦСКА-София е втори с три по-малко. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.