Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Барселона се издъни у дома
24 Септември 2018
Каталунците направиха равенство 2:2 в местното дерби с Жирона
Отборът на Барселона направи първата си грешна стъпка от началото на сезона в Ла Лига, след като направи равенство 2:2 в местното дерби с Жирона. Двубоят ще бъде запомнен най-вече със спорния червен картон, който получи бранителят на Барса Клемен Ленгле в 35-та минута. 

На „Ноу Камп“ двубоят започна отлично за домакините, които поведоха в 19-та минута чрез Лионел Меси. В 35-та Ленгле и халфът на Жирона Пере Понс влязоха в тежко единоборство, а след консултация с ВАР реферът на двубоя Хесус Мансано показа директен червен картон на французина. След срещата самият Понс каза, че картонът е бил пресилен и дори първоначално си е помислил, че той е извършил нарушението.

Гостите се възползваха от численото си преимущество и изравниха резултата точни преди почивката с гол на Критсиан Стуани, а в 51-та минута уругвайският нападател се разписа за втори път и направи обратът пълен. Възпитаниците на Ернесто Валверде все пак стигнаха до точката, благодарение на попадение на Жерард Пике в 63-та минута. 

По този начин Барселона и Реал Мадрид вече имат еднакъв брой точки – по 13, като каталунците водят в класирането заради по-добрата си голова разлика. Жирона продължава със силното си представяне от началото на кампанията и заема шеста позиция с осем точки. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.