Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България победи Иран с 3:0 на Световното първенство по волейбол
22 Септември 2018
По този начин "лъвовете" запазиха шансовете си за класиране на финалната шестица
Отборът на България запази шансовете си за класиране на финалната шестица на Световното първенство по волейбол, след като победи Иран с 3:0 (25:19, 28:26, 26:24) в първия си мач от втората фаза на надпреварата. В първия етап от турнира във Варна „лъвовете“ загубиха от този съперник с 1:3, но днес пълната и шумна зала „Арена Армеец“ в София вдъхнови тима за страхотна игра и чиста победа. 

Възпитаниците на Пламен Константинов доминираха през първата част, която спечелиха с 25:19, а вторият гейм вървеше точка за точка, преди иранците да дръпна с две точки при 24:22 и да се доближат максимално до изравняване. В този момент на сцената излезе капитанът на България Виктор Йосифов, който бе в основата на три поредни точки за нашите, които скоро след това затвориха гейма на 26. Третата част също бе равностойна, като при 21:20 Тодор Скримов избухна с три поредни аса, за да ни даде четири поредни възможности да затворим мача. Иранците обаче отразиха и четирите, но след това Валентин Братоев реализира две поредни атаки, за да донесе победата на България.

По този начин България вече има актив от 12 точки и заема второ място в група G зад отбора на САЩ, който по-рано днес записа шестата си поредна победа на шампионата след 3:1 срещу Канада. Американците, които имат 16 точки, са утрешния ни съперник. Двубоят отново е от 20:40 часа в зала „Арена Армеец“. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.