Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Реал и Манчестър с класика, скандал с Роналдо и Ювентус
20 Септември 2018
Кристиано Роналдо беше изгонен за първи път в Шампионската лига след много спорен червен картон
Защитаващият титлата си "Реал" (Мадрид) започна похода си към четвърта поредна титла в Шампионската лига с убедителен домакински успех с 3:0 над миналогодишния полуфиналист "Рома" в първия кръг в група "G" на турнира, съобщава БНР.

Испанският гранд имаше превъзходство на "Сантяго Бернабеу" и след серия от пропуски все пак откри резултата в края на първото полувреме, когато Иско се разписа от фаул. Малко след почивката Гарет Бейл удари напречната греда, а в 58-ата минута уелсецът все пак удвои след асистенция на Лука Модрич.

В добавеното време "Реал" стигна и до трето попадение. Завърналият се в състава след период под наем в "Олимпик" (Лион) нападател Мариано Диас вкара хубав гол с прецизен удар от границата на наказателното поле.

В другата среща от групата ЦСКА (Москва) навакса пасив от две попадения и стигна до 2:2 при гостуването си на чешкия "Виктория" в Пилзен.

Кристиано Роналдо беше изгонен за първи път в Шампионската лига при дебюта му за "Ювентус" в надпреварата, но въпреки това италианският първенец стигна до успех с 2:0 на терена на "Валенсия" в група "Н".

Роналдо, който е водещ реализатор в турнира със 121 гола, получи пресилен директен червен картон в 154-ия си мач от германския рефер Феликс Брих, след като леко побутна по главата Джейсън Мурийо при една ситуация в наказателното поле на домакините. Португалецът напусна разплакан терена.

В края на първото полувреме "Юве" поведе с попадение на Миралем Пянич от дузпа, отсъдена за фаул на Дани Парехо срещу Кансело. В 51-ата минута Пянич удвои отново от бялата точка, след като Мурийо бутна в гръб Леонардо Бонучи в наказателното поле. Валенсия също получи дузпа в добавеното време, но Парехо не успя да преодолее Войчех Шчесни.

В другата среща от групата "Манчестър Юнайтед" спечели комфортно с 3:0 като гост на "Йънг Бойс" в Берн.

Капитанът Пол Погба направи запомнящ се мач за "червените дяволи".срещу швейцарския дебютант в турнира. Световният шампион с Франция откри резултата в 35-ата минута с прецизен изстрел от границата на наказателното поле, а минута преди почивката удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кевин Мбабу в пеналта. В средата на второто полувреме при контаатака французинът асистира за сънародника си Антони Марсиал за третия гол на "Юнайтед".

В група "F" отборът на "Олимпик" (Лион) изненада английския шампион "Манчестър Сити" и постигна успех с 2:1 на "Етихад".

Французите поведоха в 26-ата минута с гол на Максуел Корне, който вкара, след като Фабиан Делф не успя да изчисти центриране на Набил Фекир от ляво в наказателното поле и позволи на топката да мине под крака му. Две минути преди почивката Фекир се възползва от нова грешка на отбраната на англичаните, напредна през центъра и от дъгата пред пеналта преодоля за втори път Едерсон. След час игра Мемфис Депай удари греда за Лион, а седем минути по-късно Бернардо Силва намали след асистенция на резервата Лерой Сане.
 
В група "Е" "Байерн" (Мюнхен) стигна до успех с 2:0 на терена на "Бенфика", като юношата на португалците Ренато Санчес беше в основата на успеха на германците.

Санчес започна атаката за първия гол в десетата минута, когато изведе Франк Рибери по лявото крило, французинът продължи към Дейвид Алаба, който пък пусна пас по тревата в пеналта към Роберт Левандовски и полякът прати топката в мрежата.
В 54-ата минута Санчес удвои отблизо след пас на Хамес Родригес от ляво, след като преди това направи 40-метров рейд от половината на "Байерн". Томас Мюлер от гостите записа мач номер 100 в турнира и стана едва третия германец, който достига до тази граница в Шампионската лига.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.