Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Взехме златото на обръчи
16 Септември 2018
Това е трети медал за България от Световното първенство по художествена гимнастика в София
Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели титлата на пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика, което завършва днес в София. След вчерашните колебания в това съчетание, днес българските грации се представиха изключително в зала "Арена Армеец" и напълно заслужено стигнаха до златните медали, оставяйки зад себе си отборите на Япония и Италия. 

Българският ансамбъл, в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова с треньор Весела Димитрова, получиха оценка 23.300 за композицията си (14.700 трудност и 8.600 изпълнение), а на почетната стълбичка се наредиха още отборите на Япония (22.800) и Италия (22.550). Победителките в многобоя от вчера - Русия, се представиха слабо днес и останаха на четвърта позиция с 20.325 точки. 

Това е трети медал за България от Световното първенство по художествена гимнастика в София, след като Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се пребориха за сребърния медал в отборната надпревара в четвъртък, а вчера ансамбълът спечели бронз в многобоя, а с това си осигури и квота за Олимпийските игри в Токио след две години. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.