Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България с чиста победа и над Пуерто Рико
15 Септември 2018
Следващият мач за "трикольорите“ е срещу Куба в неделя вечер
Отборът на България постигна втори успех на Световното първенство по волейбол. Националите надиграха категорично аутсайдера в групата Пуерто Рико с 3:0 гейма в зала "Конгресна“ във Варна –в отделните части (25:16, 25:18, 25:21) и на практика се класираха за следващата фаза на надпреварата.

Селекционерът на "трикольорите“ Пламен Константинов не можеше да разчита на Тодор Скримов, който получи лека контузия в прасеца срещу Иран в предния кръг, но посрещачът би трябвало да е на разположение на "лъвовете“ за двубоя с Куба в неделя. В първия гейм на мача България успя да поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване, а впоследствие увеличи преднината си след резултатни атаки на Валентин Братоев. Единична блокада на Светослав Гоцев затвори първата част в наша полза – 25:16.

Картината във втората не бе по-различна. Пуерториканците се държаха равностойно срещу по-именития си съперник до първата пауза, но постепенно нашите национали увеличиха дистанцията и по идентичен начин спечелиха втория гейм – този път с 25:18 след атака по блокадата на Николай Учиков.

Третият гейм се оказа най-оспорван, но България отново успя да наложи своята воля и по-голяма класа, за да триумфира с убедителното 3:0. По-рано през деня Финландия се наложи с 3:1 гейма над състава на Куба. Следващият мач за "трикольорите“ е именно срещу кубинците в неделя вечер. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.