Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български юноша спечели титлата на Ю Ес Оупън
9 Септември 2018
Българинът Адриан Андреев и британецът Антон Матусевич спечелиха титлата на двойки при юношите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис
Българинът Адриан Андреев спечели титлата на двойки при юношите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. На финала 17-годишният софиянец и Антон Матусевич от Великобритания победиха американците Емилио Нава и Аксел Нефве с 6:4, 2:6, 10-8 след един час игра в Ню Йорк.

Българинът и британецът пробиха за 2:1. В осмия гейм те отразиха четири поредни точки за връщане на пробива от янките и го спечелиха за 5:3. В следващия гейм Андреев и Матусевич стигнаха до сетбол, но не успяха. При 5:4 те сервираха за спечелването на частта и успяха да го направят на 30.

Във втората част Нава и Нефве успяха да осъществят пробив и да поведат с 4:2. Българо-британският дует имаше шанс веднага да го върне при 40:40 в следващия гейм, но не се получи. Последва нов брейк и сетовете бяха изравнени.

В дългия тайбрек играта вървеше точка за точка. Андреев и Матусевич поведоха с 8:6 и след това стигнаха до три поредни шампионски точка. Те ликуваха при третата възможност.

Адриан е вторият български юноша на финал в турнирите от Големия шлем на двойки след Григор Димитров, който отстъпи в спора за титлата на US Open през 2007 година заедно с канадеца Вашек Поспишил.

Димитров донесе предишния трофей за България в Шлема при подрастващите през 2008 година в Ню Йорк.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.