Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Надал се контузи и изпрати Дел Потро на финала на Ю Ес Оупън
8 Септември 2018
Шампионът от миналата година се отказа след 6-7(3), 2-6 в първите два сета и прекрати защитата на титлата си
Световният номер 1 Рафаел Надал сподели, че болката в коляното му е била твърде силна, за да продължи да играе в мача с Хуан Мартин дел Потро от полуфиналите на Ю Ес Оупън. Шампионът от миналата година се отказа след 6-7(3), 2-6 в първите два сета и прекрати защитата на титлата си.

Още в началото на двубоя испанецът извика физиотерапевта, за да превърже коляното му, а малко по-късно ядосано махна превръзката, като видимо изпитваше болка. След двубоя левичаря от Майорка разкри, че проблемът в десния крак е още от предишните мачове в Ню Йорк. "Изчаках максимално. Можете да си представите, че ми бе изключително трудно да се откажа преди края на мача. Но в даден момент трябва да вземеш решение. Беше ми много трудно да продължа да играя, болката бе твърде силна. В края това не бе тенис мач, само един тенисист играеше, а другият просто стоеше от другата страна на корта. Мразя да се отказвам, но да изкарам още един сет по този начин щеше да бъде твърде много за мен", коментира Надал след срещата.

Носителят на 17 титли от Големия шлем разкри, е въпреки голямото разочарование от загубата, се радва, че Дел Потро отново е стигнал до мача за титлата на Ю Ес Оупън. "Няма как да ви кажа, че съм щастлив, това ще е лъжа. Но той е играч, който премина през много проблеми в кариерата си, също като мен. Знам колко е разочароващо, когато не можеш да правиш нещата, които искаш. Радвам се, че той отново е на топ ниво. Пожелавам му всичко най-добро. За него ще е нещо страхотно, ако отново успее да спечели титла от Големия шлем", каза Рафа. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.