Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Надал оцеля в 5-часов трилър
5 Септември 2018
Той пречупи Доминик Тийм в пет сета в невероятно оспорван и красив мач от 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ
Рафаел Надал пречупи Доминик Тийм в пет сета в невероятно оспорван и красив мач от 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ. Двамата тенисисти изиграха най-вълнуващият двубой в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем, който продължи 4 часа и 54 минути.

Тийм спечели началния сет с разгромното 6-0 за 26 минути, но Надал отговори по шампионски и взе следващите два с 6-4, 7-5. В четвъртия сет се игра тайбрек, в който австриецът поведе с 3-0, после с 6-3 и се възползва от втория си сетбол. В решителната пета част тенисистите бяха безгрешни на свой сервис и отново се стигна до тайбрек. В 11-ия гейм Надал бе близо до пробив, след като поведе с 40-0, но Тийм показа невероятна психика и спаси подаването си. Този тайбрек започна с минипробив на Надал, който се оказа и единствен. Надал поведе с 6-5 и имаше мачбол на сервис на Тийм, който успя да оползотвори и сложи край на тази невероятна битка на корта.

Това бе 11-и мач между двамата и Рафа вече води с 8-3. В предпоследната фаза испанският левичар ще играе с победителя от 2009 г. Хуан Мартин дел Потро, който се наложи над представителя на домакините Джон Иснър с 6-7 (5-7), 6-3, 7-6 (7-4), 6-2.

Надал се бори за четвърта титла на Ю Ес Оупън и втора поредна. Най-доброто постижение на Тийм в Ню Йорк остава 1/4 финал. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.