Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пламен Константинов: Теглих една майна на Иванов защото отказа да влезе да играе
28 Август 2018
Наставникът отговори на обвиненията на либерото Владислав Иванов по повод оттеглянето му от националния отбор
Единствената причина за свадата ми с Владислав Иванов е отказът му да влезе в игра, заяви селекционерът на мъжкия волейболен отбор на България Пламен Константинов на извънредна пресконференция. Наставникът отговори на обвиненията на либерото Владислав Иванов по повод оттеглянето му от националния отбор. Както е известно, две седмици преди старта на Световното първенство по волейбол, на което домакини са България и Италия, в националния отбор възникна сериозен скандал. Либерото Владислав Иванов обвини селекционера Пламен Константинов, че му е налетял на бой и го е псувал по най-вулгарен начин, а това е станало пред целия тим и зрителите по време на контролата с Белгия в събота.

Константинов сега подчерта, че да напсуваш някого в спорта е нещо напълно нормално, особено след като няколко месеца всички са били заедно всеки ден. "Иванов каза позицията си, сега съм принуден да кажа и моята. Повече от моя страна полемики по тази тема няма да има. Темата повече няма да я отварям, защото не мисля, че трябва да влизаме в обяснителен режим. От спортна гледна точка единствената причина е отказът на Владислав Иванов да влезе в игра. Когато отборът губи, както беше в четвъртия гейм, очевидно те влизат в една тежка ситуация и няма време за загряване. Играчите трябва да влязат на максимум, а не за да си разходят татуировките.

Това отбелязах на почивката след смените. Така не се влиза, бяха думите ми. От пейката очаквам момчетата, които влизат, веднага да помогнат на отбора. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш в игра. Да, теглих му майната и съм го готов да го направя с всеки, който откаже да играе и нека да съм грешен. Аз също може да си изпусна нервите. Може да съм прекалил според него, но в един мъжки отбор, в който сме три-четири месеца заедно "Да ти е.а майката" е като "добър ден". Той лично толкова много пъти се е псувал с някой. В един колектив такива псувни нямат такова значение, така е в спорта, не става въпрос за националната опера и балет. Тази реплика е изпускана всеки един ден. За мен акцентът е отказът да влезе в игра. Това е пагубно, когато на един играч му скимне да не влиза в игра. Досега не съм имал абсолютно никакви конфликти с него или лошо отношение, реакцията ми беше заради отказа. Не виждам нищо по-нормално от това да реагирам по този начин. Момчетата са говорили с него след мача, след което той на сутринта си е събрал багажа и си е отишъл. Волейболистите не са ми нито любовници, нито приятелки, за да им казвам само това, което им харесва. Не може да им казваме само: "Всичко е прекрасно, момчета". Трябва да се коригират грешките. Това е част от треньорската работа и никой няма право да се сърди като малко дете, десет дни преди Световно първенство", коментира Пламен Константинов. Той също така призна, че Владислав Иванов в момента в спортно-технически план е най-добрият на своя пост и няма алтернатива. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.