Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Европа
16 Август 2018
Те победиха градския си съперник Реал Мадрид с 4:2 след продължения
Отборът на Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Европа за трети път в историята си, след като победи градския си съперник Реал Мадрид с 4:2 след продължения в Талин, Естония. 

Двубоят започна отлично за победителя в Лига Европа от миналия сезон, след като още преди да е изминала минути централният нападател на тима Диего Коста се пребори за една висока топка със Серхио Рамос, нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл с топовен изстрел преодоля Кейлор Навас. След като поведоха в резултата, възпитаниците на Диего Симеоне, който бе наказан за този мач и го изгледа от трибуните, се прибраха в своята половина и отстъпиха инициативата на съперника. Натискът на Кралския клуб даде резултат в 27-та минута, когато Карим Бензема се възползва от прецизно центриране на Гарет Бейл и матира Ян Облак с глава. 

След почивката играчите на Атлети заиграха по-активно, но въпреки това изостанаха в резултата в 63-та минута, когато Рамос отбеляза дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хуанфран в наказателното поле. „Дюшекчиите“ не се предадоха и продължиха да търсят гола, като в крайна сметка стигнаха до него в 79-та минута, след като Коста бе намерен отлично от резервата Анхел Корея и не сбърка на празна врата за 2:2. До края на редовното време не паднаха повече голове и двубоят влезе в продължения. 

Атлетико доминираше напълно в първото продължение и реши изхода от срещата след два страхотни гола. В 99-та минута Рафаел Варан сбърка наказателното поле на Реал и топката му бе открадната, след което последва центриране на Партей към границата на полето, където Саул Нигес с перфектен изстрел от воле прониза Навас. Само пет минути по-късно нов прецизен изстрел без подготовка, този път дело на Коке, отново направи безпомощен Навас и по този начин бе оформен крайният резултат, след който Атлетико се поздрави с първи трофей за новия сезон. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.